Ένα χρυσό και ένα χάλκινο ο ΟΦΘΑ στο Πανελλήνιο Κολύμβησης Παίδων Κορασίδων!

 

Από ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο συνοδεύεται μέχρι στιγμής η παρουσία του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων Νεανίδων Παίδων Κορασίδων, που διεξάγεται από την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Δέσποινα Κώτα στα 200 μέτρα ύπτιο, η οποία με επίδοση 2.22.72 αναδείχθηκε πανελληνιονίκης έχοντας χρόνο ταχύτερο κατά μισό περίπου δευτερόλεπτο από την Κόκκαλη του Ποσειδώνα Ιωαννίνων.

Την Πέμπτη στα 1.500 μέτρα ελεύθερο παίδων ο Γιάννης Στούρας κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 16.15.99. Πρώτος τερμάτισε ο Ανδρέας γεωργακόπουλος του Αιγάλεω που ήταν ταχύτερος κατά περίπου 10 δευτερόλεπτα. Στον ίδιο τελικό ο Στέλιος Κοτζαμπάσης της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης τερμάτισε 12ος με χρόνο 16.49.60.

Ο Στούρας διεκδίκησε μια ημέρα μετά μετάλλιο και στα 800 μέτρα ελεύθερο αλλά έμεινε στην έκτη θέση ενώ ο Κοτζαμπάσης περιορίστηκε στην 20η. Λίγο νωρίτερα ο Χρήστος Ρετσίδης στα 50 μέτρα πρόσθιο παίδων έμεινε οριακά εκτός μεταλλίων αφού τερμάτισε 4ος με 30.23.

Επιστρέφοντας στα αποτελέσματα της Πέμπτης, στα 400 μέτρα μεικτή ατομική κορασίδων η Ελένη Ξενιτοπούλου του ΝΟΑ τερμάτισε στην 8η θέση ενώ η Μαρίνα Ξανθή Μπαδάνη την 11η. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των παίδων ο Αντώνης Κεσίδης της ΝΕΡΟ τερμάτισε 19ος και ο Γρηγόρης Λασκαρέλης του ΟΦΘΑ 33ος.