Στην Αθήνα μεταφέρονται εκτάκτως και εν κρυπτώ οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

 

Χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι δικηγόροι των 8, οι Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στον Έβρο και καταδικάστηκαν την Πέμπτη για παράνομη είσοδο στη χώρα μεταφέρονται αυτή την ώρα στην Αθήνα, από την Καβάλα όπου και κρατούνταν. Οι 8 στρατιωτικοί θα κρατηθούν σε ειδικά κελιά της Ασφάλειας Αττικής σε περιφερειακό κτίριο.

Η έκτακτη μεταφορά γίνεται για λόγους ασφαλείας των ίδιων των κρατουμένων ενώ το αίτημα που έχουν καταθέσει για χορήγηση ασύλου από το ελληνικό κράτος, θα κριθεί από την κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό κράτος έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή αίτημα έκδοσης των 8, ώστε να δικαστούν για συμμετοχή στο πραξικόπημα της περασμένης βδομάδας στη γείτονα χώρα.

Μάλιστα λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους κοντά στα σύνορα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομολογό του, τονίζοντας αργότερα πως ο Νίκος Κοτζιάς τον διαβεβαίωσε για την παράδοσή τους στα χέρια του τουρκικού κράτους.

Πηγή: http://www.newsit.gr/