Συμφώνησαν για την διαιτησία ΕΠΟ και Super League! Το ραντεβού Γκιρτζίκη και Στράτου έφερε αίσιο τέλος στην πρόταση Πανόπουλου

 

Θετική τροπή φαίνεται πως παίρνει η πρόταση των “12” για το περίφημο ισπανικό μοντέλο στην διαιτησία, το οποίο ήταν ιδέα του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου σε συνενέοση με τον εκτελών χρέη προέδρου της UEFA Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον μετά την συνάντηση που είχε ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης με τον νεοκλεγέντα πρόεδρο της Super League και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ξάνθης Γιώργο Στράτο.

Η UEFA έδωσε τη συγκατάθεση της και έτσι η νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θα στηρίζεται στο ισπανικό μοντέλο, όπως ήταν η επιθυμία των «μικρομεσαίων» της Α’ Εθνικής. Θα υπάρχουν δηλαδή τρεις αρχιδιαιτητές, οι οποίοι θα αναλάβουν και τους ορισμούς στη μεγάλη κατηγορία. Ο ένας θα είναι πρώην διαιτητής καθ’ υπόδειξη της ΕΠΟ, ο άλλος επιλογής της Super League και ο τρίτος ανεξάρτητος.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Παρασκευής έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης των προέδρων ΕΠΟ και Super League υπήρξε και κοινή ανακοίνωση τόσο της Ομοσπονδίας όσο και του διοικητικού φορέα της μεγάλης κατηγορίας, στην οποία γινόταν αναφορά και στο ραντεβού του Γκιρτζίκη με το νέο ισχυρό άνδρα της Ένωσης Β’ Εθνικής Στέλιο Σφακιανάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο.

Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων τον τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα».