Ο δικός μας Super Mario (Giourdas) ανάμεσα στους ήρωες πυροσβέστες που έσωσαν εννιά ανθρώπους στον Πειραιά

 

Ο Μάριος Γκιούρδας ήταν ανάμεσα στους 50 ήρωες πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς σε πολυκατοικία στον Πειραία που έσωσαν τις ζωές εννιά ανθρώπων ανάμεσα τους και ένα βρέφος.

To βράδυ της Τετάρτης μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 40 στον Πειραιά σήμανε συναγερμό στην πυροσβεστική αφού αρκετοί ένοικοι εγκλωβίστηκαν.

Η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό συνολικά 9 ενοίκων της πολυκατοικίας από τους υπερκείμενους ορόφους, εκ των οποίων τέσσερις χρειάστηκε να μεταφερθούν σε Νοσοκομείο για την παροχή Πρώτων Βοηθειών, εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων που υπέστησαν, ανάμεσά τους και ένα βρέφος.

Οι περίπου 50 πυροσβέστες έδωσαν μάχες για πολλές ώρες με τις φλόγες μέχρι να καταφέρουν να περιορίσουν τη φωτιά και τελικά να τη σβήσουν. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Μάριος Γκιούρδας ο οποίος ανήκει στη δύναμη του πυροσβεστικού σώματος.

Ο εβρίτης τιμ μάνατζερ της εθνικής ομάδας βόλεϊ πηγαίνει κάθε ημέρα στην υπηρεσία του, εν αντιθέσει με όσα ακούγονται για άλλους αθλητές που έχουν ανάλογα προνόμια, κι όπως αποδείχτηκε είναι μάχιμος.

Αξίζει να τα αναδεικνύουμε και αυτά, όταν ακούγονται διάφορα για αθλητές άλλων αθλημάτων που δεν είναι το ίδιο συνεπείς με τις υπηρεσίες τους. Είναι από τις στιγμές που ως άνθρωποι του αθλητισμού αλλά και ως Θρακιώτες, οφείλουμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι χάρη στον Μάριο Γκιούρδα.

Μάλιστα, ο ρεπόρτερ του Star Νίκος Τσιλιπουνιδάκης που βρέθηκε στο σημείο ανήρτησε βίντεο με τη διάσωση αλλά και μια φωτογραφία με τον «δικό μας» Μάριο Γκιούρδα και έγραψε:

«Είναι τρεις. Από την ομάδα των πενήντα πυροσβεστών που σήμερα έσωσαν 8 άτομα κ ένα βρέφος. Τιτάνες… Από τις στιγμές που αυτή η δουλειά δεν σε συνθλίβει αλλά σε γεμίζει περηφάνια και σε φέρνει κοντά σε ψυχάρες, Τιτάνες».