Europa League: Δέχθηκε τρία γκολ ο Πασχαλάκης αλλά προκρίθηκε ο ΠΑΣ στην παράταση

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι! Η ομάδα των Ιωαννίνων κινδύνευσε άμεσα με αποκλεισμό, είδε την Οντ από το 54′ και μετά να ανατρέπει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, πήγε το παιχνίδι στην παράταση αλλά εκεί με το γκολ του Κούτρη γνώρισε «γλυκιά» ήττα με 3-1.

Προκρίθηκε έτσι στον γ’ προκριματικό του Europa League, στην παρθενική του συμμετοχή στην Ευρώπη. Πλέον μπροστά του έχει το εμπόδιο της Άλκμααρ κόντρα στην οποία θα παίξει για μία θέση στα πλέι οφ της διοργάνωσης! Ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν και πάλι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας.

Είναι αλήθεια ότι σε γενικές γραμμές ήταν καλός, καθώς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν παρών όποτε χρειάστηκε. Ωστόσο οι Νορβηγοί κατάφεραν να λύσουν την άμυνα του ΠΑΣ στο 55′ από το σημείο του πέναλτι και από εκείνο το σημείο ως και τη λήξη του κανονικού αγώνα, όχι μόνο έφτασαν στα δύο ακόμα γκολ που έστειλαν την αναμέτρηση στην παράταση, αλλά θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» και την πρόκριση, κάτι που δεν συνέβη και χάρη στον Πασχαλάκη.

Στο εξτρά ημίωρο οι παίκτες του Πετράκη φάνηκαν να έχουν περισσότερες αντοχές και με το γκολ του Κούτρη στο 98′ ουσιαστικά τσέκαραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση! Νωρίτερα, τα τρία τέρματα της Οντ πέτυχαν στο 55′ ο Νόρντκβελε με πέναλτι από χέρι του Καρανίκα, στο 57′ με κεφαλιά του Ακαμπουέζε και στο 89′ ο Ρουντ με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και αφού πρώτα η μπάλα  πέρασε απ’ όλη την ελληνική ομάδα. Και μετά το 3-1 όμως, ο εξαιρετικός Πασχαλάκης με διπλή απόκρουση αποσόβησε το τέταρτο γκολ της Οντ.