Δύο ελπιδοφόρους παίκτες του Πανθρακικού απέκτησε ο Ηρακλής και αναχωρούν άμεσα για Ολλανδία

 

Μία ημέρα πριν ο Ηρακλής αναχωρήσει για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία του, η ομάδα του γηραιού και παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει απέκτησε δύο ποδοσφαιριστές που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ανήκαν στον Πανθρακικό.

Συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας Τρύφων Άγγελος Γιούδας υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους «κυανόλευκους, ενώ και ο Αλμπέρτος Ρούσσος θα συνεχίσει στον Ηρακλή ως δανεικός από την Γιουβέντους, όπως συνέβη και στον Πανθρακικό. Μάλιστα, οι δύο παίκτες θα αναχωρήσουν την Παρασκευή μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας για την Ολλανδία.

Ο Γιούδας είναι γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου του 1993 στο Βερολίνο, αλλά με καταγωγή από τη Μακεδονία, ο Τρύφωνας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Μακεδονικό Γέφυρας, πριν η οικογένειά του ξενιτευτεί ξανά, όταν ο ίδιος ήταν 6 ετών. Συνέχισε το ποδόσφαιρο στη Γερμανία παίζοντας στις ακαδημίες των SV blau weiß Berlin, Tennis Borussia Berlin, BFC Preußen Berlin, στα τμήματα υποδομής της Eintracht Braunschweig, από τα 17 ως και τα 22 του χρόνια, στη Hammer SPVG, ενώ η τελευταία του ομάδα πριν την έλευσή του στον Πανθρακικό ήταν η Hertha 03 Zehlendorf. Στην Κομοτηνή ο νεαρός γκολκίπερ αγωνίστηκε μόλις σε ένα ματς κόντρα στην ΑΕΚ οπού ξεκίνησε βασικός αλλά τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στο 86′ απο τον Τζελέπη.

roussos irakliΟ Ρούσσος(φωτο δεξιά με τον μάνατζερ του κατά την υπογραφή συμβολαίου με τον Ηρακλή) είναι γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου του 1996 στη Ρόδο, ο Άλμπερτ (όπως τον φωνάζουν οι γνωστοί και οι φίλοι του) «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομής του Διαγόρου Ρόδου, όπου ήταν, μάλιστα, συμπαίκτης και με το έτερο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, τον Σταύρο Πεταυράκη. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο με το Διαγόρα το πραγματοποίησε το πραγματοποίησε τη σεζόν 2011-2012, καταγράφοντας 13 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα της Football League και 2 στο Κύπελλο Ελλάδας. Μετά το πρώτο του εξάμηνο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όμως, και χάρη στις πολύ καλές του εμφανίσεις με την ομάδα της Ρόδου προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Juventus. Πήγε στην Ιταλία προκειμένου να δοκιμαστεί για λίγες ημέρες και αφού κέρδισε τις εντυπώσεις υπέγραψε συμβόλαιο και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των «μπιανκονέρι», αποκτώντας σπουδαίες εμπειρίες. Το περσινό καλοκαίρι παραχωρήθηκε δανεικός από τη Γιουβέντους στη Σέρκλ Μπρίζ, για λογαριασμό της οποίας συμμετείχε σε 1 επίσημο παιχνίδι της δεύτερης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Τον Ιανουάριο ο Πανθρακικός τον απέκτησε με την μορφή δανεισμού απο την Γιούβε και στους έξι μήνες που αγωνίστηκε στην ομάδα της Κομοτηνής έπαιξε σε τρία παιχνίδια(Ηρακλή, Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα)