Με δύο παιδιά από την Θράκη η αποστολή της Εθνικής Ομάδας στην Στοκχόλμη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Παίδων Κορασίδων

 

Με 25 αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσά τους και δυο παιδιά από την Θράκη και συγκεκριμένα το Δημοκρίτειο Κομοτηνής, συμμετέχει η ελληνική αποστολή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Παίδων Κορασίδων, που  διεξάγεται  από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Ο Αργύρης Γρηγοριάν ήδη αγωνίστηκε την Τρίτη στα 50 κιλά ελευθερας και έφτασε μέχρι την φάση των 16 όπου ηττήθηκε από έναν Αζέρο αντίπαλό του και την Αθηνά Γιαγτζόγλου που θα παλέψει την Παρασκευή στα 46 κιλά και προέρχεται από τον παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε πρόσφατα στο Beach Wrestling.

Συνολικά από την Ελλάδα, στην Ελευθέρα εκπροσωπούν την Ελλάδα στην διοργάνωση οι  (42 κ.) Μαρτίδης Ιωάννης, (46 κ.) Κουγιουμτσίδης Γεώργιος, (50κ.) Γρηγοριάν Βρέζ Αργύριος, (54 κ.) Πιλίδης Γεώργιος (58κ.) Ιωακειμίδης Παναγιώτης (63κ.) Λοϊζίδης Ιωάννης (69κ.) Πουρουζίδης Δημήτριος , Λοϊζίδης Γεώργιος (76κ.) Τσαντικίδης Αλέξανδρος, Αλεβίζος Σταύρος (85 κ.) Μαραγκόπουλος Ιωάννης, και Παπαδόπουλος Αλέξανδρος (100 κ.).

Στην ελληνορωμαϊκή θα αγωνιστούν οι (50 κ.) Κάπελλας Αλέξανδρος Αντώνιος, (58 κ.) Νικολόπουλος Γεώργιος (63κ.) Νικήτας Γαβριήλ, (69 κ.) Νικήτας Εμμανουήλ, (85 κ.) Παγκαλίδης Ηλίας και Καλαϊτζίδης Ιορδάνης (100 κ.). Οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος είναι οι: (46 κ.) Γιαγτζόγλου Αθηνά, (49 κ.) Κοκογιαννίδου Ηλιάνα, (52 κ.) Νικολαϊδου Μαρία, (56 κ.) Ξενίδου Ελλισάβετ Χρυσοβαλάντου, (60 κ.) Σαμαρτζή Βαλεντίνα (65 κ.) Αμπατζή Χριστίνα Μαρία και Αλεξάκη Αγγελική (70 κ.).

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν οι προπονητές Αμιράν Καρντάνοβ, Θέμης Ιακωβίδης, Αγγελος Χατζηνικολάου, Παρασκευάς Δεσκουλίδης και Ευαγγελία Νικολάου. Αξίζει να τονιστεί ότι η ελληνική αποστολή ήδη μετρά την πρώτη της επιτυχία, καθώς ο Γιώργος Πιλίδης κέρδισε στον τελικό της κατηγορίας των 54 κιλών τον Αρμένιο αθλητή Arsen Harutyunyan με 4-3 κατακτώντας έτσι το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία αυτή.

Στο άλλο αγώνα με ελληνικό ενδιαφέρον της Τετάρτης, στον έναν από τους δύο μικρούς τελικούς της κατηγορίας των 46 κιλών ο Γιώργιος Κουγιουμτσίδης ηττήθηκε δυστυχώς από τον Ούγγρο Marcell Budai Kovacs με 9-4 και κατετάγει τελικά 5ος, διόλου ασήμαντη θέση καθώς και οι 21 αθλητές της κατηγορίας ήταν υψηλού επιπέδου.