League Cup: Ο δρόμος Εθνικού και Ορεστιάδας για την… Κύπρο περνάει από το «πτώμα» του ΠΑΟΚ

 

Στην Κύπρο θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2016-17, όπως ήταν γνωστό. Ωστόσο οι τέσσερις ομάδες που θα λάβουν μέρος σε αυτό θα προκύψουν από τέσσερις ομίλους, όπως ξεκαθάρισε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στην Πορταριά Πηλίου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με αυτό, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΑΟ Ορεστιάδας θα συγκροτήσουν μαζί με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ έναν όμιλο, από τον οποίο μόνον ο πρώτος θα προκριθεί. Ο όμιλος θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο PAOK Sports Arena της Πυλαίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, για να υπάρξει Εβρίτικη συμμετοχή στο φλαιναλ φορ του Λιγκ Καπ στην Κύπρο, θα πρέπει μια από τις δύο Εβρίτικες ομάδες να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, που επίσης τείνει να γίνει Εβρίτικος σύλλογος (με Καλμαζίδη στον πάγκο και Ανδρεάδη, Γκαρά, Κωνσταντινίδη στο ρόστερ).

Αναλυτικά για το σύστημα διεξαγωγής του Λιγκ Καπ «Νίκος Σμαράς» ανακοινώθηκαν τα εξης:

«Αποφασίστηκε επιστροφή στο σύστημα των τεσσάρων ομίλων με τρεις ομάδες. Ο Ηρακλής Χαλκίδας, η Παναχαϊκή, ο ΠΑΟΚ και η Κύζικος Νέας Περάμου ανέλαβαν τις έδρες των ομίλων.

Η Α΄φάση των ομίλων θα διεξαχθεί 14-16 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2016-17.

Ο πρώτος κάθε ομίλου θα προκριθεί στο φάιναλ-4 που θα γίνει στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου 2017 (28-29/1) αλλά η έδρα θα αποφασιστεί σε συνεργασία με την κυπριακή ομοσπονδία.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΛΙΓΚ ΚΑΠ «ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» 2016-17

Α΄όμιλος (Χαλκίδα): Ηρακλής Χαλκίδας, Ολυμπιακός, ΑΟΠ Κηφισιά

Β΄όμιλος (Πάτρα): Παναχαϊκή Πετοσφαίριση, Παναθηναϊκός, ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Γ΄όμιλος (Θεσσαλονίκη): ΠΑΟΚ, ΑΟ Ορεστιάδα, Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Δ΄όμιλος (Η έδρα θα ανακοινωθεί άμεσα): Κύζικος Νέας Περάμου, Ηρακλής Πετοσφαίριση ΑΟ Φοίνικας Σύρου»