Αναχώρησαν οι πρώτοι για το Ρίο! Έχοντας και… θρακιώτικη ενίσχυση, ελπίδες για μετάλλια από τα κουπιά μας!!!

 

Στο δρόμο για το Ρίο βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες τα δυο πληρώματα που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική κωπηλασία στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι Σοφία Ασουμανάκη-Κατερίνα Νικολαΐδου και οι Γιάννης Χρήστου-Γιώργος Τζιάλλας-Γιάννης Τσίλης –Διονύσης Αγγελόπουλος , συνοδευόμενοι από τον ομοσπονδιακό προπονητή Τόλη Παλαιοπάνο και τον γιατρό της ομάδας Γιάννη Χριστογιάννη «πέταξαν» το απόγευμα για τη Ρώμη όπου τους περίμενε ο ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός Τζιάνι Ποστιλιόνε προκειμένου να συνεχίσουν το πολύωρο ταξίδι τους για το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι έξι Έλληνες αθλητές θα είναι οι πρώτοι από τη χώρα μας που θα πατήσουν το πόδι τους στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου να εξοικειωθούν με το στίβο της λίμνης Λαγκόα και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί. Μάλιστα θα παραμείνουν για τέσσερις ημέρες σε ξενοδοχείο πριν εγκατασταθούν στο ολυμπιακό χωριό όπου θα καταλύσουν όλες οι Ολυμπιακές αποστολές.

Σε όλους τους αθλητές και τον προπονητή ήταν διάχυτη η αισιοδοξία ότι η ελληνική κωπηλασία μπορεί να συνεχίσει την παράδοση που ξεκίνησε το 2004 στην Αθήνα και να χαρίσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά ένα Ολυμπιακό μετάλλιο κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένα άθλημα για την Ελλάδα τα τελευταία 16 χρόνια. Ειδικά το δίδυμο των Νικολαΐδου – Ασουμανάκη πάει για μεγάλα πράγματα, αφού μιλάμε για τις δευτεραθλήτριες κόσμου. Ωστόσο μαζί τους δεν πέταξε η εβρίτισσα προπονήτριά τους Χρύσα Μπισκιτζή, η οποία ωστόσο θα βρεθεί κοντά τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο τις κρίσιμες μέρες.

«Είναι πολύ συγκινητικό που είμαστε η πρώτη ομάδα που ξεκινάει για το Ρίο, ελπίζω να κάνουμε καλό ποδαρικό και να φέρουμε γούρι και στις υπόλοιπες ομαδες. Σ αυτό το μακρινό ταξίδι μεταφέρουμε τις ευχές και τις ελπίδες της οικογένειάς μας και όλων των Ελλήνων που ελπίζω να πιάσουν τόπο και να είναι ένα ευχάριστο αποτέλεσμα στον ήχο του τερματισμού. Είμαι πολύ ανυπόμονη για τις ημέρες των αγώνων, παραμένουμε συγκεντρωμένες μαζί με την Κατερίνα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», σχολίασε η Σοφία Ασουμανάκη, που μέχρι πριν τέσσερα χρόνια δεν ήξερε καλά καλά τι εστί κωπηλασία, αλλά χάρη στην εβρίτισσα πρώην ολυμπιονίκη έχει καταφέρει να πάρει διεθνείς τίτλους έχοντας μάλιστα καταρρίψει και παγκόσμια ρεκόρ…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here