Ένας πρώην Εβρίτης έφερε γούρι στον Γκρμπιτς! Η Σερβία κατέκτησε το World League!!!

 

Η Εθνική Σερβίας του Νίκολα Γκρίμπιτς κατέκτησε το World League. Με εμφάνιση αντάξια τελικού τέτοιας διοργάνωσης κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία των πλάβι να κατακτήσει την κορυφή κερδίζοντας με 3-0 (25-22, 25-21, 25-21) την Βραζιλία.

Η Σερβία το ήθελε περισσότερο και το… έκανε με την καρδιά της αφού και μόνο η σκέψη ότι δεν θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι παίκτες του Γκρμπιτς μάζεψαν όλη τους την ενέργεια και επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην κατάκτηση της κορυφής στο World League.

Τη δεύτερή του χρονιά στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας και ο Νίκολα Γκρμπιτς μόνο ευτυχισμένος μπορεί να είναι για αυτή την κατάκτηση. Το κρυφό μυστικό όμως της επιτυχίας ήταν το… γούρι που του έφερε ο πρώην πασαδόρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Νίκος Αγγελόπουλος.

Όπως είχε γράψει και την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS, ο νυν άσος της Λαμίας και ο στατιστικολόγος του Παναθηναϊκού Άκης Ευσταθόπουλος βρέθηκαν στην Κρακοβία και παρακολούθησαν από κοντά το φάιναλ φορ του World League.

Μάλιστα ο Αγγελόπουλος είχε την ευκαιρία να δει και να μιλήσει με τον Γκρμπιτς, όπως αποδεικνύει το φωτογραφικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε το VolleyPlanet.

Άλλωστε οι ισχυροί δεσμοί και η αγάπη του πατέρα του Νίκου και ομοσπονδιακού τεχνικού, Άρη Αγγελόπουλου, για την εν λόγω χώρα και τους ανθρώπου της είναι γνωστή, αφού σπούδασε στη Σερβία και μιλάει απταίστως σερβικά.

Για αυτό και ο Νίκος ήλπιζε να αποδειχθεί “γουρλής” για την ομάδα του Γκρμπιτς, που αναζητούσε τον παρθενικό τίτλο της στην ιστορία του World League. Και αποδείχθηκε…