Αποσύρθηκε από την σελίδα των ελλήνων οπαδών της Γαλατασαράι στο facebook η ανάρτηση για «ξεσηκωμό στην Θράκη»

 

Κεντρικό θέμα ακόμα και στις μεγαλυτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας έγινε η ανάρτηση στην σελίδα που διατηρεί ο σύνδεσμος των οπαδών της Γαλατάσαράι στην Ελλάδα, με την οποία καλούνταν οι φίλοι της ομάδας στην Θράκη σε γενικό ξεσηκωμό αρχής γενομένης από την συμμετοχής τους στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από παράγοντες της μειονότητας την προσεχή Κυριακή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, που ορίζει το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη (όπως και της ελληνικής σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο). Αφορμή ωστόσο είναι η επέτιος από τον θάνατο που είχε βρει ο πρώην ανεξάρτητος βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στον Σώστη, ο οποίος είχε αυτοαναγορευθεί στα τέλης της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές του ’90 που ήταν ιδιαίτερα τεταμένες και λοι ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε «ηγέτη της μειονότητας».

Είναι προφανές ότι η ανάρτηση αποσύρθηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Απλοί φίλοι της Γαλατασαράι, απευθυνόμενοι στο ThrakiSportS εξέφρασαν μάλιστα την αντίθεσή τους στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης, θεωρώντας ότι δεν συνάδει με την ιδιότητα των οπαδών ενός αθλητικού σωματείου. Ακριβώς επειδή ουσιαστικά μπαίνει σε επικίνδυνα πολιτικά – διπλωματικά μονοπάτια, αποσύρθηκε από την σελίδα των φίλων της Γαλατά στην Θράκη, που είναι από τους πολύ δυναμικούς με σταθερή παρουσία στους μεγάλους αγώνες στο Αλί Σαμί Γεν.

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση ανέβηκε στο διαδίκτυο σχεδόν πριν μια εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 12 Ιουλίου. Πέρασαν άλλες δύο ημέρες μέχρι να μεταφραστεί και να αναρτηθεί το μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενό της στην ιστοσελίδα «http://tourkikanea.gr».  Από το ThrakiSportS το συγκεκριμένο δημοσίευμα και η αναπαραγωγή του έγιναν αντιληπτά μόλις το βράδυ της Κυριακής. Λίγες ώρες μετά το θέμα αποτέλεσε ένα από τα κύρια, όχι μόνο στις αθλητικές αλλά και στις πολιτικές ειδησειογραφικές σελίδες της χώρας. Κάπου στο μεσοδιάστημα ωστόσο, η ανάρτηση κατέβηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλατάσαράι είναι η τουρκική ομάδα που ήρθε πέρυσι στην Κομοτηνή για φιλικό παιχνίδι για τον Πανθρακικό. Αυτό ήταν και το μοναδικό παιχνίδι της περσινής σεζόν που το γήπεδο της ομάδας γέμισε ασφυκτικά από κόσμο – και δεν επρόκειτο για οπαδούς του Πανθρακικού, παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφίας του επρόκειτο για Θρακιώτες φιλάθλους. Η φωτογραφία είναι από την εξέδρα του ΔΑΚ Κομοτηνής σε αυτόν τον αγώνα…