Το συγκλονιστικό μήνυμα του Μπανιώτη στον Τζιανμάρκο Ταμπέρι που χάνει το Ρίο

 

«Great athlete, great person , Olympic games 2016 just lost a diamond.Athletism showed its rough face to Gimbo!Fast and quick recoveryGianmarco Tamberi , I am sure you will come back stronger.You are a lion!!!».

Με τα λόγια αυτά ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης, ο κορυφαίος στο αγώνισμα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια και σταθερά παρών στους τελικούς όλων των μεγάλων διοργανώσεων, προσπάθησε να παρηγορήσει τον κορυφαίο αθλητή του κόσμου στο αγώνισμα αυτήν την στιγμή.

Ο Ταμπέρι στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στον κλειστό στίβο τον Μάρτιο στο Πόρτλαντ και την περασμένη εβδομάδα πρωταθλητής Ευρώπης στο Άμστερνταμ. Έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο και για πολλούς αποτελούσε το ακλόνητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πριν την μεγάλη διοργάνωση, έλαβε μέρος και στο Diamond League του Μονακό το βράδυ της Παρασκευής (εκεί όπου η Στεφανίδη πήρε ένα ακόμα χρυσό ενώ η Παπαχρήστου δεν κατατάχθημε με τρία άκυρα). Όμως εκεί τραυματίστηκε και ο τραυματισμός αποδείχθηκε τόσο σοβαρός που ο Ιταλός χάνει το Ρίο.

Ο Μπάνι θέλησε να του στείλει μέσω facebook ένα μήνυμα παρηγοριάς. «Σπουδαίος αθλητής, σπουδαίος άνθρωπος. οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχασαν ένα διαμάντι. Ο αθλητισμός έδειξε το σκληρό του πρόσωπο. Εύχομαι τάχιστη αποκατάσταση και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψεις πιο δυνατός. Είσαι λιοντάρι», έγραψε ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής.