Ψήφισε κανονικά για την εκλογή νέου προέδρου της Football League ο Πανθρακικός

 

Σχεδόν… ομόφωνα με 14 ψήφους εκλέχθηκε ο Στέλιος Σφακιανάκης νέος πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής την Παρασκευή (15/7) μετά την αποχώρηση του Σπύρου Καλογιάννη από το θώκο.

Ίσως όμως η είδηση δεν είναι αυτή. Η είδηση είναι ότι ανάμεσα στις 14 ομάδες που ψήφισαν στην διαδικασία συμπεριελαμβανόταν ο Πανθρακικός όπως και η Καλλονή.

Είναι η πρώτη συμμετοχή σε διαδικασία της Football League από τις δύο ομάδες, κάτι που δείχνει και την πρόθεσή τους προφανώς να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και όχι σε κατώτερο, όπως ανέφεραν κάποιες φήμες.

Για λογαριασμό του Πανθρακικού στην εκλογική διαδικασία έλαβε μέρος ο πρόεδρός του και την τελευταία διετία αναπληρωτής πρόεδρος της Super League Δημήτρης Τζελέπης.

Επίσης στην διαδικασία έλαβαν μέρος και ορισμένοι από τους συλλόγους που ανέβηκαν από την Γ’ Εθνική όπως ο Αιγινιακός, ο ΟΦΗ και η Σπάρτη, όχι όμως και ο Άρης, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του a-sports.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τον έμπειρο παράγοντα και πρώην γενικό γραμματέα Αθλητισμού ψήφισαν οι 13 ΠΑΕ που συμμετείχαν και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ αλλά όχι και ο Πανελευσινιακός! Ωστόσο υπήρχε σκοπιμότητα πίσω από αυτήν την κίνηση.

Οι «σταχυοφόροι» μετά από νομικές συμβουλές που δέχθηκαν «θυσίασαν» την ψήφο τους (και θα ήταν θετική στον Σφακιανάκη) μπροστά στο κοινό καλό, ώστε να μην μπορέσει η Ζάκυνθος που διεκδικεί την θέση τους στο πρωτάθλημα ενδεχομένως να επιχειρήσει να βγάλει άκυρη με νομικό τρόπο την διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Ιονίου είχε επιχειρήσει να μπλοκάρει και την επικύρωση της βαθμολογίας της Football league, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι εξελέγη με σχεδόν ομοφωνία ο Σφακιανάκης, που επιστρέφει στην οδό Θεμιστοκλέους (αφού διετέλεσε επί σειρά ετών στο παρελθόν αντιπρόεδρος της διοργανώτριας της δεύτερης κατηγορίας).

Για την ιστορία, οι άλλες 12 ομάδες, πέραν του Πανθρακικού, που ψήφισαν Σφακιανάκη για πρόεδρο της Ένωσης Β’ Εθνικής ήταν (με αλφαβητική σειρά) οι Αιγινιακός, Απόλλων Σμύρνης, Αχαρναϊκός, Καλλιθέα, Καλλονή, Κισσαμικός, Λαμία, ΟΦΗ, Παναιγιάλειος, Πανθρακικός, Πανσερραϊκός, Σπάρτη και Τρίκαλα.