Ισόπαλο το πρώτο τέστ της Ξάνθης κόντρα στην Βέροια με χαμένο πέναλτι, δοκάρι και τέρμα του Ράνου!

Παρότι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έδειξε αρκετά θετικά δείγματα όπως και αδυναμίες η ομάδα της Ξάνθης αναδείχτηκε ισόπαλο στο πρώτο της φιλικό τεστ της χρονιάς κόντρα στην Βέροια, στο φιλικό που διεξήχθη στην πόλη της Ημαθίας.

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό της Βέροιας η Ξάνθη μπήκε καλύτερα έδειξε μεγαλύτερη διάθεση απο την αντίπαλο της, δημιούργησε μάλιστα με τον Ραφαήλ Μελισσόπουλο την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Μετά το πρώτο 15′ λεπτό το ματς ισορρόπησε με εκατέρωθεν τις δύο ομάδες να είναι επικίνδυνες προς την αντίπαλη εστία.  Οι γηπεδούχοι τελικά ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκόρ όταν με την συμπλήρωση 28′ λεπτών αγώνα ο Μεληκιώτης βγήκε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς τον οποίο πέρασε και πλάσαρε από πλάγια θέση σε κενή εστία γράφοντας το 1-0. Μετά το τέρμα της Βέροιας η Ξάνθη αντέδρασε, πήρε τα ηνία του αγώνα και τελικά στο 45′ είχε την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει κερδίζοντας πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιουνές που ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Καντιμοίδη που απέκρουσε και έστειλε την Βέροια μπροστά στο σκορ με το τέλος του πρώτου μέρους.

ranosΣτην επανάληψη η Ξάνθη παρά τις 9 αλλαγές μπήκε με την ίδια επιθετική διάθεση και αφού προειδοποίησε με σουτ του Νιέτο που απέκρουσε δύσκολα ο Λόπεζ, κατάφερε τελικά να φέρει το ματς στα ίσια με την συμπλήρωση 58′ λεπτών όταν ο Σολτανί εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των γηπεδούχων πάσαρε στον Ράνο που απο κοντά δεν αστόχησε.  Μάλιστα η Ξάνθη θα μπορούσε να φύγει νικήτρια απο το παιχνίδι όταν στο 77′  όταν μετά απο εξαιρετική ενέργεια του Κώστα και σουτ από πλάγια θέση, ο Λόπεζ απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στην συμβολή των δοκαριών και απομακρύνθηκε. Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ με τους Ξανθιώτες πάντως να δείχνουν αρκετά καλά σημάδια μεσοεπιθετικά δημιουργώντας αρκετές καλές στιγμές.

Για την Ξάνθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Χατζητερζόγλου, Τριάδη, Καρασαλίδη, Γουάλας, Χαμζά Γιουνές, Ντε Λούκας, Ορφανίδη Λ., Λουσέρο και Μελισσόπουλο.

Ενώ στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Λισγάρας, Φλίσκας, Κολλαράς, Καμαρά, Νιέτο, Σολτάνι, Κώστας και Μελιόπουλος

Μείνετε στο ThrakiSportS θα ακολουθήσει πλήρες φωτορεπορτάζ του πρώτου φιλικού αγώνα της Ξάνθης.