Έφτασε σώος και ασφαλής στα σύνορα στους Κήπους ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης

 

Σώος και ασφαλής επέστρεψε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Τουρκία ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κος Γιώργος Παυλίδης από την Τουρκία, στην οποία εγκλωβίστηκε μαζί με την αποστολή της Περιφέρειας λόγω των πολιτικών εξελίξεων, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Περιφερειάρχης, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες από την ΑΜΘ έφτασαν το Τελωνείο των Κήπων μετά από μια περιπετειώδη νύχτα στην Κωνσταντινούπολη.

«Είμαστε ασφαλείς! Επιστρέφουμε οδικώς στη χώρα μας» δήλωσε ο κος Παυλίδης σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό τα ξημερώματα του Σαββάτου. Κληθείς να περιγράψει τις ώρες αγωνίας που έζησε σημείωσε για την χθεσινή μεγάλη νύχτα στην Τουρκία. «Ακούγαμε εκρήξεις και πυροβολισμούς. Αραιοί πυροβολισμοί, αλλά τους ακούγαμε. Μέχρι τώρα είμαστε ασφαλείς, ελπίζουμε να είμαστε ασφαλείς μέχρι τέλους.»

Η αποστολή από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης είχε ενημέρωση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στη μία τα ξημερώματα. Όλα τα μέλη της αποστολής (συμμετέχει σ’ αυτή και η δήμαρχος Καβάλας, κ. Τσανάκα) παρέμειναν στο ξενοδοχείο παρακολουθώντας, όσο μπορούσαν, τις εξελίξεις.

Νωρίτερα, η κα Τσανάκα είχε δηλώσει (σε άλλο ιδιωτικό σταθμό) ότι η ενημέρωση, κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος, γινόταν μετ΄εμποδίων μέσω Ελλάδας και χάρη στη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων.