Άτυχη η Παπαχρήστου στο Μονακό, είχε τρεις άκυρες στη μάχη για το διαμάντι

 

Δεν κατάφερε να βρει βαλβίδα και ολοκλήρωσε τον αγώνα της στο τριπλούν  με τρεις άκυρες προσπάθειες η Βούλα Παπαχρήστου στο Diamond League του Μονακό, που διεξήχθη κανονικά το βράδυ της Παρασκευής στο Μόντε Κάρλο παρά την τρομοκρατική επίθεση με τους 84 νεκρούς στη γειτονική Νίκαια 24 ωρες πριν.

Την τρίτη της νίκη στη σειρά αγώνων Diamond League πανηγύρισε η Κατερίνα Στεφανίδη και παράλληλα διεύρυνε ακόμη περισσότερο τη διαφορά της από την δεύτερη αθλήτρια στη συνολική βαθμολογία του αγωνίσματος.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεπέρασε τα 4,81 μ. και πήρε εύκολη νίκη κόντρα σε δυνατές αντιπάλους. Ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στα 4,65 μ. και συνέχισε στα 4,76 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμία άλλη αθλήτρια. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,93 μ., προκειμένου να πετύχει κορυφαία επίδοση στον κόσμο και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, όμως δεν τα κατάφερε.

Η Στεφανίδη πλέον έφτασε τους 40 βαθμούς και έχει απόσταση ασφαλείας από την δεύτερη Γιάρισλει Σίλβα (24), που σήμερα έμεινε στα 4,71 μ. Τα 4,65 μ. ξεπέρασε η τρίτη του αγώνα, Φαμπιάνα Μούρερ.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μετά τα δοκιμαστικά άλματα εξαιτίας έντονου πόνου χαμηλά στο σκαφοειδές. Η αθλήτρια αναμένεται να κάνει τις επόμενες ημέρες μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστώσει τη σοβαρότητα του προβλήματος.