Παραπομπή σε δίκη των Γκιρτζίκη, Γκαγκάτση, Σαρρή και Πιλάβιου προτείνει η εισαγγελέας για την «κάρτα υγείας»

 

Με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών, η αντεισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου προτείνει να καθίσουν στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, καθώς και οι τρεις πρώην πρόεδροι της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, Σοφοκλής Πιλάβιος και Βασίλης Γκαγκάτσης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το sdna, προτείνεται η παραπομπή σε δίκη πολλών άλλων πρώην και νυν μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Οικονομίδης, Άρης Σταθόπουλος, Βαγγέλης Μαζαράκης κ.α. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι κακουργηματική απιστία κατ’ εξακολούθηση για ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ταμείου της ομοσπονδίας.

Η υπόθεση αφορά το περιβόητο πρόγραμμά για την «κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή», το οποίο εκπονήθηκε το 2005 με εταιρία που το ανέλαβε επί προεδρίας Γκαγκάτση, αλλά όμως ουδέποτε υλοποιήθηκε, την ώρα που οι συμβάσεις ανανεώνονταν. Αυτό ζημίωσε την ΕΠΟ με ποσό που φέρεται να αγγίζει τα 29 εκατ. ευρώ. Κατηγορούμενοι με πρόταση παραπομπής, είναι και πολλά στελέχη των εταιριών.

«Μετά την εξέλιξη αυτή, η θέση του Γιώργου Γκιρτζίκη στην προεδρία της ΕΠΟ, αλλά και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. που κατηγορούνται, κρίνεται εξαιρετικά επισφαλής, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας, με τον νέο Κώδικα που «πέρασε», θα πρέπει να τους θέσει στο περιθώριο, αποβάλλοντάς τους –έστω προσωρινά- από το ποδόσφαιρο», υποστηρίζει ο Άρης Ασβεστάς στο sdna, που αποκαλύπτει την πρόταση της εισαγγελέως.