Το φιλί της Παπαχρήστου στην Στεφανίδη και το νέο τους ταξίδι στο Μόντε Κάρλο

 

Οι κάμερες ήταν από νωρίς στημένες στην αίθουσα αφίξεων του Ελευθέριος Βενιζέλος. Η παρουσία τους στο χώρο κίνησε την περιέργεια πολλών περαστικών.   

Οσοι άκουγαν πως από λεπτό σε λεπτό αναμενόταν η εθνική ομάδα στίβου περίμεναν υπομονετικά να δουν τα κορίτσια που χάρισαν τα δύο μετάλλια, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της τελευταίας δεκαετίας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Βούλα Παπαχρήστου επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης στην Ελλάδα και μαζί τους το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, που κατέκτησαν σε επί κοντώ και τριπλούν αντίστοιχα. Μαζί τους και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στη διοργάνωση του Άμστερνταμ, όπως ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης που περιορίστηκε στην έκτη θέση αλλά μπορούσε πολύ πιο πάνω.

Πρώτη έκανε την εμφάνιση της στο χώρο αφίξεων η Βούλα Παπαχρήστου, που συνοδευόταν στο ταξίδι στην Ολλανδία από τον σύζυγό της Λάζαρο Χαριτωνίδη και έτρεξε αμέσως στην κόρη της Κωνσταντίνα, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε η “χρυσή” πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Στεφανίδη μαζί με τον σύζυγο και προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ.

Τα δύο κορίτσια με το χαμόγελο στα χείλη μίλησαν στους δημοσιογράφους, βγήκαν φωτογραφίες με τους περαστικούς και υποσχέθηκαν νέες διακρίσεις στο εγγύς μέλλον. Πριν πάντως προλάβουν να συνέλθουν, το πρωί ξαναπήγαν στο Ελ. Βενιζέλος και πέταξαν για το Μόντε Κάρλο.

Εκεί διεξάγεται  το βράδυ της Παρασκευής το μίτινγκ του Ντάιαμοντ Λιγκ στο Μονακό και τα δύο ελληνικά μετάλλια του Αμστερνταμ, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Βούλα Παπαχρήστου, καθώς και η 4η στην ίδια διοργάνωση Νικόλ Κυριακοπούλου θα βρίσκονται την Παρασκευή εκεί όπου θα δοθεί η συνέχεια των Diamond League.

Για τη Στεφανίδη ο αγώνα αυτός είναι η ευκαιρία να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά της από τις υπόλοιπες αθλήτριες στη συγκομιδή βαθμών. Τον ρυθμό της ενόψει του Ρίο επιδιώκει να βρει η Νικόλ Κυριακοπούλου ενώ με κεκτημένη ταχύτητα από τη διοργάνωση του Αμστερνταμ θα πάρει μέρος στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου.