Ειδικός φρουρός της αστυνομίας σε κύκλωμα διακίνησης προσφύγων στον Έβρο

 

«Λαβράκι» έβγαλε η έρευνα του αρμόδιου τμήματος της αστυνομίας για τον εντοπισμό του κυκλώματος διακίνησης προσφύγων μέσω της συνοριακής γραμμής στον Έβρο, καθώς ανάμεσα στα 11 άτομα που ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, βρισκόταν και ένας ειδικός φρουρός της αστυνομίας, ο οποίος προφανώς είχε αναλάβει το ρόλο του εσωτερικού πληροφοριοδότη, εκτός των άλλων ενεργειών του.

Πρόκειται για μέλη διαφορετικών ομάδων που από τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνιστούν μία μεγάλη εγκληματική οργάνωση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία μέσω του Έβρου με προορισμό την Αθήνα και την Ευρώπη.

Εκτιμάται ότι ο ρόλος της πλειονότητας των συλληφθέντων περιορίζονταν σε αυτόν του διακινητή, ο οποίος ενημερωνόταν από τους επικεφαλής των εν Ελλάδι επιχειρήσεων διακίνησης για το σημείο παραλαβής των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, καθώς και για τον προορισμό στον οποίο θα μεταφέρονταν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συλληφθείς αστυνομικός, υπηρετούσε στον Έβρο για μικρό χρονικό διάστημα λίγων μηνών ως αποσπασμένος από αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Πηγή: protothema.gr