Επιβεβαιώθηκε η άνοδος του Άθλου Ορεστιάδας στην Α2 Ανδρών αλλά στον όμιλο της… Κ. Ελλάδας!!!

 

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και ο Άθλος Ορεστιάδας ανέβηκε στην Α2 Ανδρών. Ωστόσο η απόφαση επιφυλάσσει μια… έκπληξη, καθώς η ομάδα της Ορεστιάδας δεν τοποθετείται στον όμιλο της Β. Ελλάδας που γεωγραφικά ανήκει και  δεν θα έχει ως αντιπάλους την ΑΕ Κομοτηνής και την ΓΕ Αλεξανδρούπολης.

«Μετά την επιστολή του ΑΟ Πρέβεζας που επέλεξε να αγωνιστεί σε χαμηλότερη κατηγορία (σύμφωνα με τα άρθρα 9 παρ. β του ΓΚΟΔΠ) από το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ έκανε αποδεκτή την εισήγηση της ΚΕΠ για την συμπλήρωση της κατηγορίας (σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. β του ΓΚΟΔΠ).

Κατόπιν όλων των παραπάνω και δεδομένου ότι ο ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας που ήταν η πρώτη επιλαχούσα ομάδα, αποδέχθηκε την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, ο σύλλογος της Ορεστιάδας θα αναπληρώσει τον ΑΟ Πρέβεζας στον 1ο υποόμιλο του Β’ ομίλου της Α2 Ανδρών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΟΠΕ.

Κατά συνέπεια, ο Άθλος Ορεστιάδας θα συμμετέχει στον 1ο υποόμιλο του Β’ Ομίλου της Α2 Ανδρών και δεν θα έχει αντιπάλους τις άλλες δύο ομάδες της Θράκης αλλά θα παίξει με αντιπάλους τις εξής ομάδες: ΑΣ Άρης, ΑΣ Ελπίς, ΑΣΠ Απόλλων, ΣΠΑ Καρδίτσας, ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου, ΑΕΠ Ολυμπιάς, ΕΑ Πατρών και ΑΣ Πήγασος Κοζάνης.