Απαγόρευση μεταγραφών στην Ορεστιάδα για το χρέος στον Γκούσταφσον! Η αντίδραση του ΑΟΟ…

 

Απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας σύμφωνα με την οποία υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών λόγω οφειλών ύψους 3.300 ευρώ προς τον Σουηδό αθλητή Φρέντρικ Γκούσταφσον αποκαλύπτει η ιστοσελίδα volleynews.

Ο Σουηδός διαγώνιος είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2015 από την Ορεστιάδα αλλά τον Δεκέμβριο αποχώρησε απειλώντας τότε την διοίκηση με ασφαλιστικά μέτρα για το υπόλοιπο του συμβολαίου.

Στη συνέχεια βρήκε καταφύγιο στην CEV η οποία και τον δικαίωσε υποχρεώνοντας την Ορεστιάδα σε άμεση καταβολή των οφειλών, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές για την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Την είδηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο ππρόεδρος του ΑΟ Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για απαγόρευση μεταγραφών αλλά για ειδοποίηση της CEV ώστε να τακτοποιηθεί η οφειλή, υπενθυμίζοντας πως ο σύλλογος έχει κινηθεί νομικά κατά του αθλητή επειδή εγκατέλειψε την ομάδα.

«Ο Γκούσταφσον δεν τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Είχε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και έφυγε στη μέση της σεζόν χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν. Εχουμε κάνει και εμείς καταγγελία στην CEV η οποία εκκρεμεί. Είναι ενημερωμένος και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης. Η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ακόμα. Απλά η CEV έστειλε προειδοποίηση όπως κάνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης μεταγραφών», είπε στο volleynews ο Γκιζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ThrakiSportS τον περασμένο Γενάρη, το διαζύγιο ΑΟΟ-Γκούσταφσον ήταν επεισοδιακό. Μετά την αποχώρηση από την ομάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού της Σουηδίας Γιόχαν Ίσακσον, που τον είχε φέρει στον σύλλογο, είχαν βγει φήμες ότι θα ακολουθούσε και ο ίδιος τον δρόμο αυτόν. Τελικά βγήκε μια ανακοίνωση που γνωστοποιούσε ότι «η Ορεστιάδα έκανε καταγγελία για τη συμπεριφορά του Γκούσταφσον που πήρε άδεια για να πάει στην Σουηδία αλλά δεν επέστρεψε».

Ωστόσο η πλευρά του παίκτη είχε από τότε υποστηρίξει ότι είχε διαμαρτυρηθεί στην ομάδα της Ορεστιάδας γιατί δεν είχαν καταβάλει οφειλόμενα προς το πρόσωπό του και γι΄ αυτό το λόγο προέβη σε καταγγελία στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών στην Ελλάδα και κατόπιν και στην ίδια την CEV και ως εκ τούτου αρνήθηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα αν δεν καταβάλλονταν τα οφειλόμενα. Προφανώς αυτό το σκέλος αφορά αυτή η νεώτερη ειδοποίηση της CEV.