Ξεκίνησε απευθείας διάλογο με τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ ο Χρήστος Πανόπουλος

 

Στην αποκάλυψη ότι μετά την άρνηση της ΕΠΟ να στείλει στην ΟΥΕΦΑ και την FIFA τις προτάσεις των 12 μικρών για την επαγγελματική διαιτησία, προχώρησε ο ίδιος σε επικοινωνία με τον γ.γ. της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Θόδωρο Θεοδωρίδη και σε αποστολή αυτών των προτάσεων στην ΟΥΕΦΑ, προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος.

Από τις τέσσερις το μεσημέρι μέχρι και περίπου τις οκτώ το απόγευμα κράτησε η συνεδρίαση των 12 μικρών, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Βιαμάρ, στην Ιερά Οδό στην Αθήνα. Στην συνάντηση εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά η ΑΕΛ με την παρουσία μάλιστα του ΑΛέξη Κούγια, αλλά και η Κέρκυρα, ενώ δεν παραβρέθηκαν οι Πανθρακικός και Καλλονή που πλέον έχουν υποβιβαστεί και επίσημα, ωστόσο θα κρατούνται ενήμερες οι συγκεκριμένες ΠΑΕ για τις κινήσεις που γίνονται καθώς υπήρξαν στα “ιδρυτικά μέλη” της πρωτοβουλίας. Επίσης, για άγνωστους λόγους δεν παραβρέθηκε ο Λεβαδειακός και η Βέροια, ενώ δεν εκπροσωπήθηκε ούτε ο Αστέρας Τρίπολης, όμως ο Γιώργος Μποροβήλος είχε διευκρινίσει από πριν ότι συμπαραστέκεται και συνυπογράφει ό,τι συμφωνήσουν οι υπόλοιποι.

Η είδηση που βγήκε από τον Πανόπουλο, που ήταν ο μόνος που έκανε δηλώσεις μετά, είναι ότι πλέον ο ίδιος ως εκπρόσωπος των 12 συνομιλεί με την ΟΥΕΦΑ. «Πήγαμε τέσσερις φορές στην ΕΠΟ. Μόνο έρωτα δεν κάναμε. Τόσο καλό ήταν το κλίμα», είπε αρχικά ο Πανόπουλος αλλά μετά έριξε τα καρφιά του: «Τελικά στην τελευταία συνάντηση μας είπαν κάντε τις προτάσεις σας και ότι θέλετε, επικοινωνήστε τις σε εμάς με φάκελο και από εκεί εμείς θα τις στείλουμε στις ΟΥΕΦΑ για απάντηση. Κάναμε πράξη ότι μας ζήτησαν αλλά η ΕΠΟ όπως ξέρετε η ΕΠΟ μας έστειλε πίσω αυτές τις προτάσεις και θεώρησε πως δεν υπάρχει αναγκαιότητα να τις στείλει σε Θεοδωρίδη και Ινφαντίνο. Εμείς τις δημοσιοποιήσαμε και σε αγγλικό κείμενο και επικοινωνήσαμε με τον κύριο Θεοδωρίδη. Από την στιγμή που δεν τις έστειλε η ΕΠΟ. Μου δήλωσε ότι ήταν άκομψο αυτό που έκανε η ΕΠΟ και μετά συζητήσαμε για λύση. Μου είπε ξεκάθαρα πως η ΟΥΕΦΑ παίρνει τις προτάσεις γραπτώς δεν μπορεί να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Μου είπε όμως ανοιχτή σε κάθε πρόταση αναβάθμισης της διαιτησίας και αλλαγής περιβάλλοντος».

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης διευκρίνισε ότι έχει πάρει την άδεια του γενικού γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Θόδωρου Θεοδωρίδη για να αποκαλύψει τα της επικοινωνίας τους, η οποία είναι διαρκής και συνεχίστηκε μέχρι και το πρωί. «Στις τελευταίες συζητήσεις που είχαμε πρότεινα στον κ. Θεοδωρίδη να γίνει μία 2η εξαίρεση στην Ευρώπη και αυτό το μοντέλο της Ισπανίας να το κάνουμε και στην Ελλάδα που το χρειαζόμαστε. Το μοντέλο μιλάει για 3 αρχιδιαιτητές, ένας από ΕΠΟ και ένας από Λίγκα και ένας 3ος που θα είναι επιδιαιτητής των δύο. Μου είπε επί λέξει πως η ΟΥΕΦΑ αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα δει για λύση. Περιμένετε μου είπαν μία απάντησή μας μέσα στις επόμενες ημέρες για την πρόταση που κάνουμε. Πιστεύουμε πως δεν θα πάρει καιρό. Να αρχίσουμε μία προσπάθεια για κάτι νέο. Για κάτι που έχει εφαρμοστεί στην Ισπανία. Είναι η μοναδική πιστεύω η χώρα μας με τα προβλήματά της που δικαιούται μία 2η εξαίρεση». 

Σε ερώτηση του ThrakiSportS αν ισχύει η δέσμευση των 12 ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα εφόσον η απάντηση της ΟΥΕΦΑ είναι αρνητική, ο Χρήστος Πανόπουλος διπλωματικά απάντησε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει οποιαδήποτε απόφαση της ΟΥΕΦΑ, υπενθύμισε ωστόσο ότι υπάρχουν χαρτιά που οι 12 ιδιοκτήτες έχουν υπογράψει αλλά θα αποφασίσουν ανάλογα με τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν, δίνοντας την εντύπωση πως όλα είναι ανοιχτά. Από εκεί και πέρα, συζητήθηκε το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Nova αλλά και των προτάσεων που έχει κάνει το τηλεοπτικό κανάλι για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν δικαιούται να αποκαλύψει το περιεχόμενο των αποφάσεων που ελήφθησαν