Πρωτοφανές! Ξέχασε να ανακοινώσει την απόκτηση του Μπέρτου η ΠΑΕ Ολυμπιακός!!!

 

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου από την ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ότι «η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Μανώλη Μπέρτου στον Αστέρα Τρίπολης».

Επρόκειτο για μια σημαντική εξέλιξη στην καριέρα του Ξανθιώτη αμυντικού. Όμως από πού και ως πού ανακοίνωσε αυτήν την μεταγραφή η ΠΑΕ Ολυμπιακός, από την στιγμή που (επισήμως τουλάχιστον) ο Μπέρτος ανήκε μέχρι και αυτό το καλοκαίρι στην Ξάνθη και είχε το ελεύθερο να μεταγραφεί οπουδήποτε ήθελε;

Η απάντηση δίνεται μόνο εν μέρει από την παρουσία του με την αποστολή της ομάδας του Πειραιά στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στην Ολλανδία. Ο Μπέρτος μπορεί να μετείχε σε αυτήν, ωστόσο ποτέ δεν ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Βέβαια πέρυσι τέτοια εποχή είχε βουίξει ο τόπος ότι ο Μπέρτος είχε κλείσει στον Ολυμπιακό, μετά την περιπετειώδη μη ανανέωση της συνεργασίας του με την Ξάνθη παρά την πρόταση που του έγινε για επέκταση του συμβολαίου του μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όλοι το έγραφαν, όλοι το έλεγαν ως δεδομένο (συμπεριλαμβανομένου και του ThrakiSportS) εκτός από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που επισήμως δεν ανακοίνωνε τίποτα, αλλά και την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Ωστόσο όλοι ήξεραν ή έστω υποπτευόντουσαν ότι ο Μπέρτος έχει αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό και έπαιζε ουσιαστικά δανεικός στην Ξάνθη.

Οι υποψίες έγιναν βεβαιότητα όταν ο Μπέρτος δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο ματς πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη. Η βεβαιότητα επιβεβαιώθηκε όταν ο Μπέρτος μπήκε στο αεροπλάνο της αποστολής που ταξίδεψε στην Ολλανδία για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, βγήκε φωτο με τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά, αγωνίστηκε στα πρώτα φιλικά.

Ωστόσο ανακοίνωση για την απόκτησή του δεν υπήρξε καμία! Και ξαφνικά, μαθαίνουμε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι ο Μπέρτος παίρνει μεταγραφή για τον Αστέρα Τρίπολης, μια μεταγραφή που μάλιστα ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό πριν καν ανακοινωθεί από τους Αρκάδες! Από τον Ολυμπιακό που επισήμως τουλάχιστον, δεν απέκτησε ποτέ τον Μπέρτο ή εναλλακτικά τον απέκτησε και ξέχασε να τον ανακοινώσει. Περίεργα πράγματα…