Βλέπει (νέο) μετάλλιο η Βούλα Παπαχρήστου στον τελικό του τριπλούν (18:25, LIVE ThrakiSportS)

 

Τί και αν έβρεχε; Τί και αν ο άνεμος συνεχώς γυρνούσε και η θερμοκρασία ήταν χαμηλή; Ο προκριματικός της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν, διήρκησε όλο και όλο τριά λεπτά. Να πηδήξει, να μετρηθεί και να φύγει για τον τελικό!

Με τον άνεμο να είναι αρνητικός 0,4 μέτρα, η Παπαχρήστου πήδηξε το μεσημέρι της Παρασκευής στα 14.00μ. με την πρώτη προσπάθεια, έπιασε ακριβώς το όριο και τα μάζεψε να φύγει. Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του Sportsfeed στο Άμστερνταμ Θανάσης Νικολάου (από όπου και η φωτογραφία του Άγγελου Ζυμάρα), «από το σκάμμα του τριπλούν μέχρι τη μεικτή ζώνη και για περίπου 300μ. η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν χαμογελαστή, μέχρι να την πιάσουν από τα… μούτρα για να περάσει από έλεγχο!»

Ένα άλμα στον προκριματικός και με την ίδια να είναι μούσκεμα από τον αγώνα και την καταρρακτώδη βροχή, υποβλήθηκε σε μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και δύο ώρες. Αλλά αυτό δεν την έκανε να φύγει από επάνω της το χαμόγελο, με το οποίο έστελνε νωρίτερα φιλιά στην κάμερα αλλά και στην εξέδρα όπου βρισκόταν ο σύζυγός της, ο γνωστός θρακιώτης ποδοσφαιριστής Λάζαρος Χαριτωνίδης.

«Είμαι πολύ καλά. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν πολύ κακές, αλλά ευτυχώς ξεμπέρδεψα γρήγορα και τώρα θα ξεκουραστώ για τον αγώνα την Κυριακής» ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας που κρατούσε στα χέρια δύο μπουκάλια ηλεκτρολύτες προκειμένου να καταφέρει να δώσει ούρα για τον έλεγχο. «Ελπίζω τα πράγματα να είναι καλύτερα την Κυριακή, όσον αφορά στον καιρό. Μας είπαν ότι θα έχει ηλιοφάνεια. Μακάρι γιατί σήμερα άδειασα ένα σωληνάριο θερμαντική πάνω μου για να μπορέσω να κάνω άλμα», σχολίασε η Παπαχρήστου.

Ο μεγάλος τελικός ξεκινά στις 18:25 το απόγευμα της Κυριακής και αποτελεί ένα από τα αγωνίσματα με τα οποία θα κλείσει η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι προσπάθειές της θα καλυφθούν απευθείας από το ThrakiSportS. Η Βούλα Παπαχρήστου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δείχνει ικανή να επαναλάβει την επιτυχία της πριν τρεις μήνες στο Πόρτλαντ, όταν κατέκτησε μετάλλιο στον τελικό του Παγηκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.

H δωδεκάδα του τελικού:
Γιάγκατσιακ-Μιχάλσκα (Πολωνία) 14.33μ. +0,6
Έλμπε (Γερμανία) 14.24μ. +1,3
Μινένκο (Ισραήλ) 14.23μ. +4,1
Βελντάκοβα (Σλοβακία) 14.11μ. +0,7
Γκιέρις (Γερμανία) 14.05μ. +1,6
Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14.00μ. -0,4
Ντέρκας (Ιταλία) 13.96μ. +2,8
Κόστα (Πορτογαλία) 13.94μ. 0,0
Μαμόνα (Πορτογαλία) 13.87μ. +1,0
Σαλαντούχα (Ουκρανία) 13.85μ. +2,3
Μαΐκοβα (Τσεχία) 13.81μ. +0,1
Μακέλα (Φινλανδία) 13.80μ. -1,5