Με κορυφαίο και σκόρερ τον αρχηγό της Μάνταλο η φιλική νίκη της ΑΕΚ στη Πολωνία

Με τον Κομοτηναίο μεσοεπιθετικό και αρχηγό της ΑΕΚ να είναι σε εξαιρετικό απόγευμα και να σκοράρει το πρώτο τέρμα, η “ένωση” επικράτησε με 2-0 της Κορόνα Κιέλτσε στο δεύτερο φιλικό της επι Πολωνικού εδάφους και ενώ ανεβάζει ρυθμούς για την επιστροφή της στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.

mantalos aek kaptenΟι “κιτρινόμαυροι” είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο δυσκολεύονταν στην παραγωγή και το σωστό τελείωμα των φάσεων. Όσο το τέμπο παρέμενε χαμηλά και στα μέτρα των αντιπάλων της, η ΑΕΚ δεν έβρισκε τρόπους να ακουμπήσει την μπάλα στην περιοχή των Πολωνών, με τον Μπακασέτα να δυσκολεύεται στο παιχνίδι με πλάτη που έδειχνε να μην του ταιριάζει. Στο 4′ ο Μάνταλος έβγαλε τον Μπακασέτα σε θέση για γκολ, αλλά ο Πέσκοβιτς αντέδρασε σωτήρια. Στο 31′ ο Μάνταλος λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όμως από το φάουλ – σέντρα που επιχείρησε και χωρίς να μπει παίκτης στην πορεία της μπάλας, αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι μετά και την παρεμβολή του Πέσκοβιτς. Στο 41′ και το 43′, μέσα από γρήγορη ανάπτυξη κάθετα, οι Μπαρμπόσα και Μάνταλος αστόχησαν εντός περιοχής.

mantalos - grzelakΊδια η εικόνα της αναμέτρησης και από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Με την ΑΕΚ να έχει την μπάλα στα πόδια της και την Κορόνα Κιέλτσε σε παθητικό ρόλο. Οι “κιτρινόμαυροι” σταδιακά άρχισαν να ανεβάζουν το τέμπο τους, οι κινήσεις του Κετσπάγια από τον πάγκο έδωσαν φρεσκάδα και ο Μάνταλος, αφού προειδοποίησε στο 55′, δέκα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ έπειτα από γύρισμα του Αραβίδη από αριστερά. Στο 74′ ο Αραβίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από ασίστ του Ζόριτς.

Ο Κομοτηναίος πρώην μέσος της Ξάνθης αγωνίστηκε για 66 λεπτά δίνοντας την θέση του στον Ανάκογλου που βλέπετε στις φωτογραφίες του συνεργαζόμενου πρακτορείου intime, πραγματοποιώντας ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση ως αρχηγός της ΑΕΚ δείχνοντας πως και φέτος μπορεί να είναι ο ηγέτης “κιτρινόμαυρων”. Ως αλλαγή μπήκε ο έτερος πρώην της Ξάνθης Βαγγέλης Πλατέλλας που στο 54′ αντικατέστησε τον Μπαρμπόσα.