Ικανός για όλα ο Μπανιώτης στον πιο «ελληνικό» τελικό του Άμστερνταμ (18:00, LIVE ThrakiSportS)

 

«Θα είναι ωραίος τελικός. Είμαι σε καλή κατάσταση, νιώθω πολύ καλά και θα τα πούμε ξανά εδώ αύριο μετά τον τελικό». Με τα λόγια αυτά στον απεσταλμένο του Sportsfeed Θανάση Νικολάου, ο Κώστας Μπανιώτης έδειξε ότι είναι ικανός για όλα στον μεγάλο τελικό του ύψους στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής κατάφερε με την τρίτη του προσπάθεια στα 2.25μ το απόγευμα του Σαββάτου να περάσει στον τελικό, πιάνοντας το όριο. Ήταν μια προσπάθεια «όλα ή τίποτα». Όμως ο Μπανιώτης έχει πλέον την εμπειρία, είναι αθλητής αγώνων, μας έχει πλέον συνηθίσει στο «όλα ή τίποτα» και βάζει στόχο για μεγάλα πράγματα στον τελικό της Κυριακής.

Αυτός ο τελικός θα είναι ο πιο… ελληνικός ever. Με τέσσερις συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο, Βλέπετε, εκτός από τον Μπανιώτη προκρίθηκαν ο Κυριάκος Ιωάννου που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Βερολίνου το 2009, ο Δημήτρης Χονδροκούκης που αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στον κλειστό το 2012 στην Κωνσταντινούπολη και ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Οπως προαναφέρθηκε ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 18:00 την Κυριακή με live μετάδοση από το ThrakiSportS και τα ύψη έχουν οριστεί ως εξής: 2.19 – 2.24 – 2.29 – 2.32 – 2.34 – 2.36 – 2.38.

Αναλυτικά οι δώδεκα του τελικού:

1. Ρόμπι Γκράμπαρτζ (Μεγάλη Βρετανία)

2. Έικε Όνεν (Γερμανία)

3. Μιχέλ Άνχελ Σάντσο (Ισπανία)

4. Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία)

5. Δημήτρης Χονδροκούκης (Κύπρος)

6. Βασίλης Κωνσταντίνου (Κύπρος)

7. Κώστας Μπανιώτης (Ελλάδα)

8. Κρις Μπέικερ (Μεγάλη Βρετανία)

9. Τζανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία)

10. Αντρίι Προτσένκο (Ουκρανία)

11. Κυριάκος Ιωάννου (Κύπρος)

12. Τιχόμιρ Ιβάνοφ (Βουλγαρία)