Μια ανάσα από κορυφαία ομάδα της Αυστρίας (και) ο αρχηγός του Εθνικού Ανέστης Δαλακούρας

 

Κοντά στην κορυφαία αυστριακή ομάδα Ποζογίλνιτσα AICH/DOB βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, o διεθνής ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ανέστης Δαλακούρας.

Μετά λοιπόν την πρόσφατα ανακοινωθείσα μεταγραφή του Κώστα Δαλακούρα στην γερμανική Μίτελντόϊτσλαντ, σύμφωνα με πηγές του VolleyPlanet ετοιμάζεται και ο αδελφός του Ανέστης ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα της καριέρας του, παίζοντας στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια ομάδα, η έδρα της οποίας απέχει μόλις 642 χιλιόμετρα από την γερμανική Λέουνα όπου θα έχει την βάση του ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας.

Εκτός εξαιρετικού απροόπτου λοιπόν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ο 23χρονος διεθνής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης παρά κάποιες άλλες προτάσεις που είχε, δεν θα αργήσει να “ντυθεί” στα χρώματα της γνώριμης, από τις παλιότερες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό,  αυστριακής Ποζογίλνιτσα ΑΙCH/DOB και να μετακομίσει στο χωριό των 160 κατοίκων, κόντα στα σύνορα με τη Σλοβενία, που απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από την κοινότητα του Μπλάιμπουργκ».

Εκεί λοιπόν μαζί με δύο εκκλησίες και ένα σταθμό εθελοντών πυροσβεστών, υπάρχει και η αυστριακή ομάδα, που από το 1982 που ιδρύθηκε, προσπαθεί χωρίς κάποιο… μαγικό φίλτρο, αλλά με το όραμα της διάκρισης, να μπει “σφήνα” στις μεγάλες δυνάμεις του αυστριακού βόλεϊ, όπως η πρωταθλήτρια Τιρόλ Ινσμπρουκ.

Η ομάδα του Σλοβένου τεχνικού Ματίας Χάφνερ, που ήταν 3η στο Challenge Cup του 2011, πρωταθλήτρια Αυστρίας το 2013 και Κύπελλούχος Αυστρίας το 2000, θα αγωνιστεί φέτος όπως και ο Ολυμπιακός στο CEV Cup. Συνεπώς παρέχεται στον Δαλακούρα και η ευκαιρία συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κάτι που δεν θα είχε φέτος στον Εθνικό και μάλιστα σε πιο σημαντικό θεσμό σε σχέση με το Challenge Cup.

Σε αντίθεση πάντως με τους “ερυθρόλευκους” που κληρώθηκαν ξανά με την ρωσική Σουργκούτ, η αυστριακή ομάδα περιμένει να μάθει τον Ιανουάριο τον αντίπαλό της, τον ηττημένο  της αναμέτρησης του 3ου γύρου του Champions League μεταξύ της ιταλικής Περούτζια και της νικήτριας των αγώνων Μπέσα Πέγια (Κόσοβο)-Άμρισβιλ (Βέλγιο).