LIVE από το Άμστερνταμ: Ο προκριματικός του Κώστα Μπανιώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

 

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον προκριματικό του ύψους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Άμστερνταμ, με συμμετοχή και του κομοτηναίου πρωταθλητή Κώστα Μπανιώτη.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα έχετε την ευκαιρία να πληροφορηθείτε τα πάντα για την προσπάθεια του θρακιώτη πρωταθλητή Κώστα Μπανιώτη, που ακριβώς στις 15:10 ώρα Ελλάδος ρίχνεται στην μάχη του προκριματικού του ύψους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου.

Ωρα 14:40  Πριν από λίγο ξεκίνησε το μεσημβρινό πρόγραμμα της τέταρτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Σήμερα δεν είχε πρωινούς αγώνες ενώ το απόγευμα περιμένουμε τον μεγάλο τελικό στο επικοντώ των γυναικών με την Ελλάδα να διεκδικεί μετάλλια με τις Στεφανίδη και Κυριακοπούλου.

Ωρα 14:45  Πιο πριν όμως έχουμε τον προκριματικό του ύψους με τον Μπανιώτη αλλά και τρεις κύπριους πρωταθλητές. Για την ώρα διεξάγεται και το έπταθλο των γυναικών.

Ωρα 14:51  Ο θρακιώτης πρωταθλητής φέτος δεν έχει κάνει την μεγάλη επίδοση στον ανοιχτό στίβο αλλά έχει πλέον μεγάλη εμπειρία από αγώνες και είναι ικανός για το καλύτερο.

Ωρα 14:55  Ο ίδιος κάθε άλλο παρά εχει υποβαθμίσει αυτήν την διοργάνωση. Σε όλους τους τόνους τονίζει ότι είναι μεγάλος φετινός του στόχος, αν και ακολουθεί σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα και η Ολυμπιάδα στο Ρίο.

Ωρα 14:59  Ο Μπανιώτης έχει δηλώσει ότι παρόλο που δεν έχει βγει η μεγάλη επίδοση, είναι σε καλή κατάσταση και έχει πάει καλά η προπόνηση. Έχει πει ακόμα ότι το επίπεδο φέτος δεν είναι τόσο ψηλό όσο παλιά και έτσι τα πάντα είναι ανοιχτά.

Ωρα 15:03  Για να πάνε όμως όλα καλά στον απογευματινό τελικό της Κυριακής, πρέπει πρώτα να προκριθείς σε αυτόν. Και αυτό θα επιχειρήσει στον προκριματικό που αρχίζει σε επτά λεπτά.

Ωρα 15:07  Συνολικά 33 αθλητές ρίχνονται στην μάχη του προκριματικού, οι τρεις μάλιστα εκπροσοπώντας την Κύπρο. Ο λόγος για τον Κυριάκο Ιωάννου, τον Δημήτρη Χονδροκούκη και τον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Ωρα 15:11  Ξεκινά αγώνας από αρκετά χαμηλά, τα 2 μέτρα και 9 εκατοστά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το… ύψος του Μπανιώτη, που θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει καριέρα μπασκετμπολίστα.

Ωρα 15:20  Συνολικά έξι αθλητές επέλεξαν να ξεκινήσουν από τα 2.09, ύψος που άφησε ο Κομοτηναίος πρωταθλητής. Θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στα 2.14.

Ωρα 15:26  Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2 μέτρα και 14 εκατοστά.

Ωρα 15:28  Δεν τα κατάφεραν στην πρώτη τους προσπάθεια στα 2.14 ούτε οι Χονδροκούκης και Κωνσταντίνου.

Ωρα 15:30  Περνά με την δεύτερη ο Κριμαρένκο τα 2.14 και αμέσως μετά θα δοκιμάσει ο Μπανιώτης.

Ωρα 15:31  Επιτυχημένη η δεύτερη προσπάθεια του Μπανιώτη στα 2.14

Ωρα 15:34  Με την δεύτερη προσπάθεια περνούν το ύψος και οι Χονδροκούκης και Βασιλείου που ανήκουν στο γκρουπ του Μπανιώτη. Στο άλλο γκρουπ ο Κυριάκος Ιωάννου ακόμα δεν έχει δοκιμάσει.

Ωρα 15:36 Δεν έχει δοκιμάσει ακόμα ο ιταλός Ταμπέρι που έχει την κορυφαία επίδοση φέτος, αλλά και οι Γκάρμπατζ και Ρόσι.

Ωρα 15:37  Στο μεταξύ ο λευκορώσος Ντμίτρι Ναμποκαου με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 2.14 έγινε ο πρώτος που αποχωρεί από τον αγώνα. Είχε επιτυχημένη στα 2.09 και τουλάχιστον θα πάρει κατάταξη, αλλά προφανώς ως τελευταίος.

Ωρα 15:39 Πλέον ο πήχης πάει στα 2.19 μέτρα και ετοιμάζεται να δοκιμάσει από το δεύτερο γκρουπ ο Κυριάκος Ιωάννου.

Ωρα 15:41  Επιτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Κυριάκου Ιωάννου στα 2.19 και πλέον περνά πρώτος όπως και ο βρετανός Μπέικερ, ο ισπανός Σάντσο και ο λευκορώσος Σελιβερστραου που επίσης με την πρώτη πέρασαν ήδη τα 2.19μ.

Ωρα 15:43  Με την πρώτη προσπάθεια περνά ο Μπανιώτης τα 2.19 μέτρα.

Ωρα 15:44  Δείχνει ότι η πρώτη αποτυχημένη στα 2.14 ήταν μια κακιά στγμή που στοιχίζει μεν μέχρι στιγμής αλλά αν συνεχίσει έτσι, δεν θα έχει πρόβλημα.

Ωρα 15:46  Επιτυχημένες και οι πρώτες προσπάθειες Χονδροκούκη και Κωνσταντίνου  στα 2.19

Ωρα 15:49  Το πρώτο γκρουπ όπου μετέχει ο Μπανιώτης ολοκληρώθηκε χωρίς απώλειες για τους αθλητές στα 2.19. Το δεύτερο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα καθώς υπάρχουν τρεις αθλητές που απέτυχαν στην πρώτη τους προσπάθεια και ξαναδοκιμάζουν.

mpani-amsterntam

Ωρα 15:52 Δείτε δεξιά μια εικόνα από την τηλεοπτική μετάδοση μετά την επιτυχημένη προσπάθεια του Μπανιώτη στα 2.19.

Ωρα 15:54  Ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες στα 2.19 και στο δεύτερο γκορυπ και ο Ιρλανδός Μπάρι Ππέντερ έγινε ο δεύτερος αθλητής που εγκαταλείπει αφού είχε τρεις αποτυχημένες.

Ωρα 15:56  Πάντως για να μην παρασύρεστε, ο Μπανιώτης δεν είναι 4ος όπως αναφέρει η κάρτα. Τέταρτος ήταν όταν πέρασε το ύψος, εξαιτίας της αποτυχημένης στα 2.14 είναι αυτή τη στιγμή 15ος στην κατάταξη.

Ωρα 15:58  Πολλά θα ξεκαθαρίσουν στα 2.23 όπου πάει το ύψος και σε λίγο δοκιμάζει ο Κομοτηναίος αθλητής.

Ωρα 15:59  Επιτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στα 2.23 μέτρα, αγκαλιάζει πλέον την πρόκριση στον τελικό!!!

Ωρα 16:02  Πέρασε και ο Χονδροκούκης με την πρώτη τα 2.23 μέτρα, ισοφαρίζοντας την φετινή ατομική του επίδοση.

Ωρα 16:04  Η ατομική φέτινη επίδοση του Μπανιώτη είναι τα 2.25 μέτρα, όσα θα χρειαστεί να πηδήξουν οι αθλητές καθώς ήδη πάνω από 12 έχουν περάσει τα 2.23 μέτρα.

Ωρα 16:06  Πέρασε και ο Κυριάκος Ιωάννου τα 2.23 μέτρα με την πρώτη προσπάθεια αλλά και ο Βασιλης Κωνσταντίνου με την δεύτερη. Πάνε πολύ καλά οι τρεις Κύπριοι αθλητές όπως και ο Θρακιώτης.

mpani-amsterntam2Ωρα 16:08  Μόλις είδαμε και το άλμα του Μπανιώτη στα 2.23 που ήταν πολύ καλό, αν και ακούμπησε λίγο τον πήχη. Αριστερά στην φωτογραφία στο καρέ από την προσπάθεια αυτή του Κομοτηναίου άλτη.

Ωρα 16:10  Συνολικά 18 αθλητές πέρασαν τα 2.23 μέτρα και θα δοκιμάσουν στα 2.25 μέτρα που είναι το όριο. Είχε τρεις αποτυχημένες στα 2.23 και έμεινε στα 2.19 ο ουκρανός Γιακοβένκο ενώ ο ισπανός Σιμόν Σιβέριο είχε δυο αποτυχημένες και άφησε την τρίτη για τα 2.25 μέτρα που είναι και το όριο.

Ωρα 16:12  Ξεκινήσαμε λοιπόν στα 2.25 μέτρα με επιτυχημένες προσπάθειες και πρόκριση για τον τσέχο Γιάροσλαβ Μπάμπα και τον ισπανό Μικέλ Άνγκελ Σάντσο.

Ωρα 16:14  Απέτυχε στην πρώτη του προσάθεια στα 2.25 ο Ισραηλινός Κρούτερ και δοκιμάζει ο Μπανιώτης.

Ωρα 16:15  Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια του Μπανιώτη στα 2.25 μέτρα που είναι και το όριο για την συμμετοχή στον τελικό της Κυριακής.

Ωρα 16:17 Επιτυχημένη προσπάθεια στα 2.25 μέτρα για τον Δημήτρη Χονδροκούκη που με φετινό ρεκόρ περνά στον τελικό.

Ωρα 16:18 Αντιθέτως, αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια στα 2.25 μέτρα για τον Κυριάκο Ιωάννου, δεν έχει δοκιμάσει ακόμα ο Κωνσταντίνου.

Ωρα 16:20  Μέχρι στιγμής μόνο τέσσερις έχουν περάσει τα 2.25 μέτρα. Όπως προαναφέρθηκε Χονδροκούκης, Μπάμπα, Σάντσο από το πρώτο γκορυπ και ο κρις Μπέικερ από το δεύτερο. Μόλις πέρασε και το μεγάλο όνομα, ο Τζιανφράνκο Ταμπέρι, ο ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού.

Ωρα 16:22  Δευτερη κυπριακή συμμετοχή στον τελικό με τον Βασίλη Κωνσταντίνου να περνά και αυτός τα 2.25 μέτρα. Αντίθετα, την ίδια ώρα στο άλλο στρώμα ο Κυριάκος Ιωάννου έκανε δεύτερη αποτυχημένη στο ίδιο ύψος.

Ωρα 16:23  Εχουν ξεκινήσει οι δεύτερες προσπάθειες των αθλητών και σε λίγο θα δοκιμάσει ο Μπανιώτης.

Ωρα 16:24  Ρίχνει τον πήχη και στην δεύτερη προσπάθειά του ο Κώστας Μπανιώτης και πλέον μας ζώνουν τα φίδια με δυο αποτυχημένες στο ύψος αυτό. Αν χάσει και την τρίτη, αποκλείεται από τον τελικό, αν περάσει το ύψος θα προκριθεί. Όλα ή τίποτα σε ένα άλμα.

Ωρα 16:26  Περνάει με την τρίτη προσπάθεια ο Κυριάκος Ιωάννου και προκρίθηκε στον τελικό. Τριπλή συμμετοχή για την Κύπρο και ήδη 11 οι αθλητές που έχουν περάσει τα 2.25 μέτρα, μένει να δούμε αν θα έχουμε εκπροσώπηση και από Ελλάδα.

Ωρα 16:27  Η αγωνία στο κατακόρυφο, ο Μπανιώτης τώρα ετοιμάζεται.. Ένα άλμα όλα ή τίποτα…

Ωρα 16:28  ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ! Στον τελικό και ο Μπάνι! Ο Κομοτηναίος πέρασε με την τρίτη και τελευταία του προσπάθεια τα 2.25 μέτρα, ισοφάρισε την φετινή κορυφαία του επίδοση και έγινε ο 12ος του αυριανού τελικού!!!

Ωρα 16:30  Σε τέτοιες στιγμές φαίνονται οι μεγάλοι αθλητές και ο Μπανιώτης αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι.

Ωρα 16:33  Μέενουν λίγες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το αγώνισμα και να δούμε ποιοι θα συμμετέχουν συνολικά στον αυριανό τελικό, ενώ την ίδια ώρα διεξάγεται και ο ακοντισμός του επτάθλου.

Ωρα 16:38  Θυμίζουμε ότι έχουμε και το βράδυ πλούσια δράση και περιμένουμε σπουδαία πράγματα από τις επικοντίστριές μας.

Ωρα 16:45  Τέλος αγωνίσματος, 12 τελικά οι άλτες που πέρασαν στον αυτιανό τελικό του ύψους, τον οποίο θα έχετε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσετε αύριο απευθείας από το ThrakiSportS…