Οι δηλώσεις του Μπανιώτη μετά την συγκλονιστική πρόκριση στον τελικό του ύψους του Ευρωπαϊκού

 

Ο Κώστας Μπανιώτης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 2.25 μέτρα στον προκριματικό του ύψους του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Άμστερνταμ, ισοφάρισε το φετινό του ρεκόρ και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου είναι σε καλή κατάσταση, αλλά όπως και τους περισσότερους, ο αέρας τους επηρέασε στις προσπάθειες του. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος τον ανδρών, είναι το μοναδικό από όλα τα αγωνίσματα του ευρωπαϊκου πρωταθλήματος στο Άμστερνταμ όπου όλοι όσοι προκρίθηκαν στον τελικό, το έκαναν με το όριο πρόκρισης!

Ο Κομοτηναίος άλτης στο 2.14μ. ξόδεψε την πρώτη προσπάθεια όμως με τη δεύτερη το πέρασε ψηλά, ενώ καλά ήταν τα άλματα και στο 2.19μ. και το 2.23μ. Στο 2.25μ. (το όριο) ήταν που δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Ενώ περνούσε τον πήχυ τον έριχνε στο κατέβασμα.

«Ήμουν πολύ καλά σήμερα, αλλά ο αέρας με χτυπούσε πάνω στο τρέξιμο. Εκεί ήταν το πρόβλημα και ενώ τα άλματα μου ήταν καλά, τελικά πέρασα το όριο με την τρίτη», δήλωσε στη μεικτή ζώνη ο Μπανιώτης ο οποίος όπως και ο Ταμπέρι, δεν παρέλειψε να τονίσει την τετραπλή ελληνοκυπριακή παρουσία στον τελικό.

«Περάσαμε 12 και οι 4 είμαστε από Ελλάδα και Κύπρο. Δεν έχει ξανασυμβεί. Θα είναι ωραίος τελικός. Είμαι σε καλή κατάσταση, νιώθω πολύ καλά και θα τα πούμε ξανά εδώ αύριο μετά τον τελικό», σχολίασε ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής στον Θανάση Νικολάου, απεσταλμένο του Sportsfeed (από όπου προέρχεται και η φωτογραφία του Άγγελου Ζυμάρα από τον απογευματινό αγώνα).

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Ιωάννου σχολίασε: «Από την αρχή γνώριζα ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί το πρόβλημα. Σήμερα ένιωσα μια ενόχληση στον αστράγαλο και για το λόγο αυτό επέλεξα να ξεκινήσω από ψηλά. Θέλαμε να κάνουμε πέντε άλματα το πόλυ και έτσι ακριβώς μας βγήκε. Δεν ξέρω αύριο πως θα είμαι και αν θα πονάω, αλλα προς το παρών δεν μπορώ να κάνω κάτι. Το πρόβλημα μου διορθωνεται μόνο με χειρουργείο και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπροστά μας, τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τους Μπανιώτη και Ιωάννου, στον τελικό προκρίθηκαν και οι Δημήτρης Χονδροκούκης και Βασίλης Κωνσταντίνου. Ως γνωστόν, με εξαίρεση τον θρακιώτη που εκπροσωπεί την Ελλάδα, οι υπόλοιποι τρεις εκπροσωπούν την Κύπρο. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού στίβου, όπου τρεις αθλητές   θα συμμετάσχουν σε έναν μεγάλο τελικό ευρωπαϊκού ή παγκοσμίου πρωταθλήματος.