Ξενάγηση στο αυθεντικό Σπίτι του Καραϊσκάκη και τη Λίμνη Πλαστήρα για τις Εβρίτισσες της Εθνικής Παγκορασίδων

Μετά από πολλές και συνεχόμενες προπονήσεις, τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Παγκορασίδων είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να απολαύσουν μια μικρή ξενάγηση στην περιοχή.

Το πρωί της Τετάρτης επισκέφθηκαν το Σπίτι του Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι, όπου και τους υποδέχτηκε ο Δημήτρης Γιώτης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου “Ο Καραϊσκάκης”. Ο τελευταίος ανέλαβε την ξενάγηση των κοριτσιών στο μουσείο (έχουμε μια ενδεκάδα εβρίτισσες και φυσικά τον Ανέστη Γιαννακόπουλο εως έναν εκ των προπονητών τους), την παρουσίαση των εκθεμάτων καθώς και μια εξιστόριση γεγονότων για τη ζωή και το θάνατο του μεγάλου ήρωα του ’21. Ακολούθησαν φωτογραφίες της ομάδας μπροστά από το άγαλμα του Καραϊσκάκη στην πλατεία Μαυρομματίου.

Από εκεί κατευθύνθηκαν προς το Φανάρι, στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ, στην οποία έκαναν μία σύντομη στάση για να προσκυνήσουν. Τελικός σταθμός της ξενάγησής τους υπήρξε η Λίμνη Πλαστήρα. Η ομάδα, με τους συνοδούς προπονητές Κώστα Γκούντα και Ανέστη Γιαννακόπουλο, ξεκίνησαν από το Φράγμα στο νότιο άκρο της λίμνης, επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού, στο οποίο τους έγινε μία σύντομη αναφορά για την ιστορία του φράγματος. Φεύγοντας από το φράγμα έκαναν το γύρο της λίμνης, έως την Πλαζ της Πεζούλας όπου και σταμάτησαν για μισή ώρα περίπου, πριν την επιστροφή τους στο Μουζάκι.

Το πρόγραμμα της ημέρας όμως περιλάμβανε και ασκήσεις χαλάρωσης. Το απόγευμα το βαν του Mouzaki Palace Hotel μετέφερε τα κορίτσια στην πισίνα του ξενοδοχείου, όπου ο φυσιοθεραπευτής Αλέξανδρος Κιτσάκης  είχε την ευκαιρία να δείξει στις αθλήτριες διάφορες μυοχαλαρωτικές ασκήσεις, καταπραΰνοντας τη σωματική κόπωση των ημερών.

karaiskaki-pagkorasides2