Προχωρά η ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος στην Πανεπιστημιούπολη του ΔΠΘ

 

Την Τρίτη 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης επίσκεψη κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Στην τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκε η πρόταση του Δ.Π.Θ.  για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης  νέων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Αρχικά παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανέγερση σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής το οποίο θα στεγάσει τα τρία Τμήματα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών καθώς και το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης. Σήμερα, τα δύο από τα τρία Τμήματα της Σχολής (Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών) καθώς και το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στεγάζονται στο κέντρο της πόλης, ενώ το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στεγάζεται κυρίως σε ΠΡΟΚΑΤ στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την αρτιότητα και την ποιότητα της πρότασης η οποία υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις της. Η πρόταση τεκμηριώθηκε και υποστηρίχθηκε από τις πρυτανικές αρχές και από στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου.

 

Πηγή: http://www.paratiritis-news.gr/