Οκτώ αθλητές και αθλήτριες από την Θράκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εβήβων Νεανίδων των Σερρών

 

Στις Σέρρες θα φιλοξενηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων με συμμετοχές από οκτώ όλους κι όλους αθλητές και αθλήτριες από την Θράκη και τους συλλόγους της.

Στα 100 μέτρα των εφήβων θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Σαρηκωνσταντής του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, γεννηθείς το 1998, που έχει φετινή επίδοση 11.24 που συνιστά και ατομικό του ρεκόρ. Ο ίδιος αθλητής θα αγωνιστεί και στα 200 μέτρα όπου έχει φετινή επίδοση και ρεκόρ 23.14 αλλά στο αγώνισμα αυτό θα έχει ο ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης και δεύτερη συμμετοχή με τον Πέτρο Καραβέτη, γεννηθέντα το 1997, ο οποίος έχει φετινή επίδοση 22.72 και ατομικό ρεκόρ 22.14.

Ο Καραβέτης θα αγωνιστεί και στα 110 μέτρα με εμπόδια όπου έχει ατομικό ρεκόρ 14.40 και φετινό 14.91. Ωστόσο στο ίδιο αγώνισμα θα υπάρχει και δεύτερη θρακιώτικη συμμετοχή με τον Γιώργο Σιταρίδη, γεννηθέντα το 1998, που ανήκει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Στις νεάνιδες θα υπάρχει θρακιώτικη συμμετοχή στο επι κοντώ με την Χαραλαμπία Ελευθερίου του ΠΑΣ Ρήσσος Κομοτηνής που έχει γεννηθεί το 1999 και σημείωσε φέτος το ατομικό της ρεκόρ, που είναι 3.10 μέτρα. Επίσης, στο τριπλούν θα λάβει μέρος η Ελευθερία Σπουργίτα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, γεννηθείσα το 2000, που έχει φετινή και κορυφαία επίδοση 10.73.

Διπλή συμμετοχή θα έχουμε στην σφαιροβολία των νεανίδων. Η ευαγγελία Δέσποινα Παπαϊωάννου του Διομήδη Βιστωνίδας με επίδοση 13.04 από φέτος είναι η μία θρακιώτισσα που έχει δηλωθεί. Η άλλη είναι η κατά έναν χρόνο μικρότερή της Αθανασία Μαρία Καπουτσή, γεννηθείσα το 1999, που ανήκει στον ΠΑΣ Πρωτέα Αλεξανδρούπολης και έχει φετινή επίδοση και ατομικό ρεκόρ 10.79.

Τέλος, στην δισκοβολία των νεανίδων θα διαγωνιστεί η 16χρονη Μαρία Ζουπίδη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που έχει ατομικό ρεκόρ 37.81 το οποίο μάλιστα σημείωσε μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Το ThrakiSportS όπως κάθε φορά θα παρακολουθήσει τις επιδόσεις των αθλητών και των αθλητριών από την Θράκη και θα σας μεταφέρει τα αποτελέσματατά τους.