Η Νίκη της Σαμοθράκης σε αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ για το Ρίο!!!

 

Η μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση του πλανήτη φιλοξενείται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου 2016, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 αθλητών από 206 χώρες, που αγωνίζονται σε 28 ολυμπιακά αθλήματα.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν να επιδείξουν μία πλούσια και καλλιτεχνικά άρτια παράδοση στον σχεδιασμό Ολυμπιακών Γραμματοσήμων, ξεκινώντας από τα πρώτα παγκοσμίως Ολυμπιακά Γραμματόσημα του 1896 και συνεχίζοντας, διαχρονικά, με μία πλειάδα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών της νεότερης ελληνικής τέχνης να αποτυπώνουν το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από το ελληνικό γραμματόσημο που θα έχει και έντονο… θρακιώτικο άρωμα.

Στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες – Ρίο 2016» αποτυπώνεται σημειολογικά το αφήγημα «Αγώνας-Νίκη» με την χαρακτηριστική κίνηση του ανοίγματος των χεριών ως συμβόλου αγώνα και ιστορίας. Η κίνηση αυτή αποδίδεται συνδυαστικά από τη μία πλευρά στην άψογη εκτέλεση της άσκησης από τον αθλητή του αγωνίσματος των κρίκων και από την άλλη πλευρά στο διάσημο γλυπτό του Χριστού, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης που φιλοξενεί τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το χθες και το σήμερα συνυπάρχουν στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες – Ρίο 2016», συνδυάζοντας τον σύγχρονο αθλητή με τα αξεπέραστα έργα τέχνης: τον Ποσειδώνα- ή Δία- του Αρτεμισίου και τη Νίκη της Σαμοθράκης.grammatosima-niki3

Η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων  «Ολυμπιακοί Αγώνες – Ρίο 2016» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ (Λεωφ. Δημητρίου Βικέλα 52 στο Χαλάνδρι) την Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 13.00 το μεσημέρι.

Το ThrakiSportS, ένα από τα ελάχιστα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που έχει εξασφαλίσει διαπίστευση από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, σας παρουσιάζει το γραμματόσημο με την μορφή της Νίκης της Σαμοθράκης (δεξιά), πέντε ημέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Όπως προαναφέρθηκε, τα γραμματόσημα της σειράς για το Ρίο θα παρουσιαστούν επισήμως την επόμενη τετάρτη και θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα (και της Θράκης) για έναν χρόνο, μέχρι τις 07 Ιουλίου 2017, εκτός φυσικά αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.