Οι αντίπαλοι του Κώστα Μπανιώτη στο προκριματικό του Ευρωπαϊκού (Σάββατο, 15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να μπει ο Κώστας Μπανιώτης στην μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Άμστερνταμ. Ο προκριματικός του ύψους έχει προγραμματιστεί για νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου με τον τελικό το απόγευμα της Κυριακής, στην τελευταία ημέρα των αγώνων.

Ο Θρακιώτης πρωταθλητής δηλώνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αν και η αλήθεια είναι ότι φέτος στον ανοιχτό στίβο δεν του έχει βγει η μεγάλη επίδοση. Ελπίζει ωστόσο αυτό να συμβεί στην Ολλανδία, έναν αγώνα που αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους της χρονιάς, αφού σε αντίθεση με άλλους αθλητές, ο Μπανιώτης ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι δεδομένης της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τίο, δεν τον ενδιαφέρει μια επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού Στίβου.

Έχοντας πλέον παραστάσεις από πολλούς και σπουδαίους αγώνες, ελπίζει καταρχήν σε συμμετοχή στον τελικό και εκεί εκτιμά ότι όλα μπορούν να συμβούν. «Στο αγώνισμά μας είναι πολύ σημαντικός και ο προκριματικός γιατί κρύβονται εκπλήξεις», αναφέρει, ειδικά μάλιστα όταν στο Άμστερνταμ ο καιρός είναι βροχερός και μπορεί να επηρεάσει όλους τους αθλητές. Για αυτό και έχει σημασία να έχει καλά άλματα στον προκριματικό και βήμα – βήμα να έρθει πρώτα η πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής.

Ο Μπανιώτης μετέχει στο πρώτο γκρουπ του προκριματικού, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Το όριο για τον τελικό έχει οριστεί στα 2.25 μέτρα, όσο ακριβώς είναι η φετινή επίδοση του αθλητή της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, που με ατομικό 2.34 μέτρα από τους Μεσογειακούς προ τριετίας είναι σίγουρο πάντως ότι θέλει το κάτι παραπάνω. Συνολικά 13 αθλητές έχουν καλύτερη φετινή επίδοση από τον Μπανιώτη, για αυτό θέλει προσοχή στον προκριματικό, ωστόσο από πλευράς ατομικών ρεκόρ μόνο πέντε αθλητές έχουν καλύτερη επίδοση από τον Θρακιώτη.

Ανάμεσά τους είναι ο Ιταλός Ταμπέρι που με φετινή επίδοση 2.36μ δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και αποτελεί το μεγάλο φαβορί. Επίσης, ανάμεσά τους είναι και ο Κύπριος πρώην πρωταθλητής κόσμου Κυριάκος Ιωάννου, που δεν έχει δώσει αγώνα φέτος αλλά αποτελεί αθλητή αγώνων. Ταμπέρι και Ιωάννου μετέχουν στο δεύτεροι γκρουπ δυναμικότητας ενώ στο πρώτο πέρα από τον Μπανιώτη ξεχωρίζει το όνομα του βρετανού Γκάρμπατζ, καθώς και τον Δημήτρη Χονδροκούκη και Βασίλη Κωνσταντίνου που θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Κύπρου.

Αναλυτικά οι λίστες με τις συμμετοχές στον προκριματικό του ύψους που θα ξεκινήσει στις 16:10 το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) και θα καλυφθεί απευθείας από το ThrakiSportS.

amster01 amster02