Οι… «γκάνγκστερ» της Ξάνθης έδωσαν τον παλμό της ελληνικής εξέδρας στη νέα νίκη της Εθνικής επί του Μεξικού στο Τορίνο (+photos)

 

Η Εθνική Ανδρών επικράτησε σχετικά εύκολα του Μεξικού με 86-70 έχοντας σχετικά κατεβασμένους διακόπτες, οδηγούς εντός του αγωνιστικού χώρου τους αδερφούς Αντετοκούνμπο και… εκτός, στην καρδιά της ελληνικής εξέδρας που έκανε ξανά αισθητή την παρουσία της στο Τορίνο, τους Πόλυ Φωτιάδη και την σύζυγό του Στέλλα Μαχαίρα, που έδιναν το έναυσμα για τα συνθήματα υπέρ των διεθνών μας.

Το γνωστό ζεύγος από την Ξάνθη βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στο Τορίνο και ενισχύει με την παρουσία του την κερκίδα των Πελαργών, που δεν λείπουν ούτε από αυτό το ραντεβού. Μάλιστα, στον αγώνα με το Μεξικό επέλεξαν και οι δύο να φορέσουν την γούρικη φανέλα του «γκάνγκστερ» Νίκου Γκάλη, κάτι που λογικά θα κάνουν και στο μεγάλο νοκ άουτ ματς της Παρασκευής, όταν η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό μάλλον την Κροατία (παίζει το βράδυ με την Τυνησία).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Εθνική όπως προαναφέρθηκε είχε σχετικά κατεβασμένους διακόπτες. Για ένα ημίχρονο ήταν αγνώριστη. Ωστόσο οι Antetokounbros και ο Γιάννης Μπουρούσης την πήραν από το… χέρι στην επανάληψη και της έδωσαν τη νίκη με κόντρα στο Μεξικό με αποτέλεσμα η γαλανόλευκη να κάνει το 2×2 στο Πρoολυμπιακό Τουρνουά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (21π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, με τον Γιάννη Μπουρούση (16π., 9ριμπ.) και τον Θανάση Αντετοκούνμπο (12π.) να ακολουθούν σε ό,τι αφορά την επιθετική παραγωγικότητα.

pelargoi-torino

pelargoi-torino2

pelargoi-torino3