Από τις πισίνες της Θράκης σε αυτές της Ευρώπης ο Κώστας Φιτσανάκης

Την πιο μεγάλη… επιτυχία στον Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό πέτυχε ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου κατακτώντας την 3η θέση, την καλύτερη σε οποιδήποτε ομαδικό άθλημα στο νομό καθοδηγούμενη από τον νεαρό τεχνικό Κώστα Φιτσανάκη που ξεκίνησε την προπονητική και αυτός όπως και άλλα παιδιά που ανηφόρησαν για να σπουδάσουν στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην Θράκη.

Η κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1 πόλο Γυναικών ισοδυναμεί με την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, αφού το Ρέθυμνο είχε να συναγωνιστεί τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, τη 2η Βουλιαγμένη, ομάδες με κατακτήσεις Champions League και άλλων Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, αφήνοντας πίσω Εθνικό και Γλυφάδα ομάδες που επίσης έχουν κατακτήσει Ευρωπαϊκά τρόπαια.

Ο Ηρακλειώτης προπονητής πόλο του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου και «αρχιτέκτονας» της φετινής πορείας Κώστας Φιτσανάκης, συμπληρώνει 10 χρόνια στο Ρέθυμνο πετυχαίνοντας το 4ο μεταλλιο ομαδας της Κρήτης σε ομαδικό άθλημα, ενώ ταυτόχρονα προπονεί και τις ακαδημίες της ομάδας.

fitsanakisΟ Φιτσανάκης πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής το 1999 και στην πενταετία που έμεινε στην Κομοτηνή άφησε “‘εργο” πίσω του που δυστυχώς όμως δεν συνεχίστηκε από τους προκατόχους του, αφού αυτή την στιγμή δεν υπάρχει η ομάδα πόλο που δημιούργησε το 2000.

Στο διαστημα των σπουδών του μέχρι το 2004 αγωνίστηκε πέντε χρόνια στην ομάδα της Ξάνθης τον ΚΟΞ στην Α2 κατηγορία, αφού ομάδα στην Κομοτηνή δεν υπήρχε. Το 2000 με τη βοήθεια και του “δασκαλου” του Βαγγέλη Αγγελάκη στα ΤΕΦΑΑ δημιουργήθηκε μια ομάδα πόλο στην Κομοτηνή τον ΚΟ Κομοτηνής με νέα παιδιά όπου το 2002 πήρε την 5η θεση στο μινι παίδων την καλύτερη για επαρχιακή ομαδα πλην Αθηνών, ενω το 2003 η ομαδα αποτελούμενη απο νεαρούς αθλητές των ακαδημιών πήρε την άνοδο από την τέταρτη τότε κατηγορία στην Γ’ Εθνική. Την περίοδο εκεινη καποια παιδια μπήκαν και στα κλιμάκια της Εθνικής όπως ο Τσαγκος, ο Παπαγιαννάκης και ο τερματοφύλακας Καζαντζής.

Κατόπιν με την επιστροφή του στην Κρήτη αγωνίστηκε στο Ηρακλειο στο Ρέθυμνο και την τελευταία δεκαετία ατέλειωτες ώρες δείχνει τα μυστικά του αθλήματος μου έμαθε στην Θράκη και στα κορίτσια του Ρεθύμνου.