Πολιτική εξαγγελία για τη δημιουργία εντός 30 μηνών νέου κλειστού 1.300 θέσεων στην Αλεξανδρούπολη!!!

 

Την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη, χωρητικότητας ως και 1.300 θέσεων στην περιοχή του πάρκου του Παρμενίωνα εντός της προσεχούς διετίας εξήγγειλαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί από το κτήριο του Νομαρχείου ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Παυλίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Το έργο θα κοστίσει περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ με χρήματα που εξασφάλισε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο Περιφερειάρχης είχε ιδιαίτερη συνομιλία για το θέμα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση επισημαίνοντάς του την ιδιαιτερότητα του θέματος αλλά και την αναγκαιότητα του έργου στην πόλη, ενώ για τον λόγο αυτόν κατεβαίνει εντός της εβδομάδας και ο δήμαρχος στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις με αρμόδιους παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την έκταση του νέου κλειστού δεν έγιναν γνωστές, αφού αναμένεται να συνταχθούν σχετικές μελέτες. Ωστόσο η δημοτική αρχή διευκρίνισε ότι θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των τμημάτων βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ αλλά και ενόργανης γυμναστικής της πόλης. Σε γενικές γραμμές πάντως, τονίστηκε ότι ο αριθμός των θέσεων θα είναι σίγουρα τετραψήφιος (1.000 με 1.300 όπως προαναφέρθηκε) και ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος, το νέο κλειστό γυμναστήριο θα παραδοθεί μέσα στο 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι οι επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2019. Συνεπώς μέχρι τότε θα πρέπει να έχει παραδοθεί, αν δεν θέλουν οι πολιτικοί που το εξήγγειλαν να… «μαυριστούν» από τον κόσμο. Είναι προφανές ότι το χρονοδιάγραμμα έχει σκοπό να δώσει προεκλογική ώθηση στους νυν δημοτικούς και περιφερειακούς άρχοντες, εφόσον παραδοθεί το έργο λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Αλλά επειδή την προηγούμενη φορά η εξαγγελία είχε γίνει παραμονές των εκλογών και ακόμα το κλειστό είναι στα… χαρτιά, αυτό θα είναι τουλάχιστον πιο δίκαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτήν την πολιτική εξαγγελία, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά με τους Άρη Γιαννακίδη –  Βαγγέλη Λαμπάκη παραμονές των εκλογών του 2014, έσπευσε να νομιμοποιήσει με την παρουσία του ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Βέβαια, αυτή τη φορά η εξαγγελία δεν φιλοξενήθηκε στα γραφεία του, όπως τότε, ωστόσο ο νέος πρόεδρος του πιο ιστορικού συλλόγου της πόλης Αυγερινός Μεσινέζης παραβρέθηκε στην εκδήλωση – εξαγγελία των Λαμπάκη, Παυλίδη και Πέτροβιτς – στη πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως προέδρου μετά την εκλογή του στη θέση αυτή.

Πάντως, τις επόμενες μέρες και μετά τις νέες συναντήσεις που θα υπάρξουν, θα γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις σε σχέση με το νέο κλειστό στην Αλεξανδρούπολη, που δείχνουν πλέον όλοι να έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι αναγκαίο να γίνει και δείχνει να έχει μπει στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης…