Photos: 100κλικ απο τον αγιασμό και την πρώτη προπόνηση του ΑΟ Ξάνθης!

Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και παρουσία κόσμου της ομάδας αλλά και σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος τόσο ο αγιασμός όσο και η πρώτη προπόνηση της χρονιάς για τον Αθλητικό Όμιλο Ξάνθης, η όπως επιμένει να αναφέρει το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ Xanthi FC.

Όπως κάθε χρόνου έτσι και φέτος ο καθιερωμένος αγιασμός της Ξανθιώτικης ΠΑΕ στο Xanthi FC Arena τελέστηκε απο τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων και τις ευχές για καλή χρονιά κι επίτευξη στόχων χωρίς τραυματισμούς, ξεκίνησε επίσημα η προετοιμασία της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Στην πρώτη προπόνηση εκτός από την Διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και το προσωπικό το “παρών” έδωσαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν αυτό το διάστημα, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Αριστοτέλης Καρασαλίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου , Πάμπλο Ντε Λούκας, Χαμζά Γιουνές, καθώς επίσης και οι ποδοσφαιριστές που πέρσι αγωνίστηκαν σε άλλες ομάδες με την μορφή δανεισμού Λάζαρος Ορφανίδης, Αριστοτέλης Κολλαράς και Αντώνης Ράνος,  αλλά και οι Ραφαήλ Μελισσόπουλος και Παναγιώτης Σταθάκης που υπέγραψαν πρόσφατα το επαγγελματικό τους συμβόλαιο  συν τους Δημήτρη Μελιόπουλο και Κωνσταντίνο Κώστα από την ομάδα Νέων. Μοναδικός απών απο την προπόνηση ο τερματοφύλακας Σάκης Γκαραβέλης.

Το προπονητικό επιτελείο, στο οποίο από φέτος βρίσκεται και ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα που αντικατέστησε τον Νίκο Νεντίδη, μετά τις καθιερωμένες δηλώσεις, έδωσε τις οδηγίες του στις πρώτες ασκήσεις των ποδοσφαιριστών στην ανοιχτή πρώτη προπόνηση για κοινό και δημοσιογράφους, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Xanthi FC Arena να χειροκροτούν την ομάδα.

Ο Τεχνιός Διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου στις δηλώσεις του κι αφού εξέφρασε τις ευχές του για μία καλή χρονιά, τόνισε πως στόχος φέτος είναι μία διαφορετική – προς το καλύτερο – Ξάνθη. Αναφορικά με τις μεταγραφές είπε πως θα γίνουν 1-2 κινήσεις ακόμη, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι στην πρώτη προπόνηση υπήρχαν 13 παίκτες από την Ακαδημία της ομάδας.

Ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου στα πρώτα του λόγια μετά τις ευχές για καλή χρονιά, είπε πως το ρόστερ είναι κατά 80%-90% έτοιμο ενώ για τις μεταγραφές που έχουν γίνει είπε πως θα δώσουν κάτι το διαφορετικό. Στόχος της ομάδας είναι να παρουσιάσει ένα επιθετικό αγωνιστικό πρόσωπο που θα δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, συμπαγές και να είναι έτοιμο για κάθε θυσία. Αυτό που περιμένει ο ίδιος, όπως ανέφερε, είναι η ομάδα να δείξει προσωπικότητα.

Στις πρώτες τους δηλώσεις ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης τόνισαν πως θα προσπαθήσει η ομάδα μέσα από τη σκληρή δουλειά να πετύχει τους στόχους της, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στην υποδοχή που έτυχαν στην νέα ποδοσφαιρική τους “στέγη”.

Οι προπονήσεις της Ξάνθης θα συνεχιστούν στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου ενώ για το Σάββατο 16 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το πρώτο φιλικό με την Βέροια στην Ημαθία.  Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ απο τον αγιασμό και την πρώτη προπόνηση της Ξανθιώτικης ΠΑΕ μέσα απο τον φακό του ThrakiSportS…