Με Θρακιώτικη παρουσία στο Τορίνο η θετική πρεμιέρα της Εθνικής επί του Ιράν στο Προολυμπιακό

 

Με το δεξί, αλλά και με θρακιώτικη παρουσία στην εξέδρα, ξεκίνησε την προσπάθειά της στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ στο Τορίνο η Εθνική Ελλάδας.

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έχοντας ως κορυφαίο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ξεπέρασε πολύ εύκολα το χαμηλό εμπόδιο του Ιράν, επικρατώντας με 78-53 στην πρεμιέρα της Δευτέρας.

Η Ελλάδα ήταν αδύνατο να τα βρει… σκούρα απέναντι στους Ιρανούς, οι οποίοι δεν συγκρίνονται ποιοτικά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα (17 κλεψίματα) από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, η “γαλανόλευκη” έφτασε στο ρελαντί στην τελική επικράτηση.

Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 16 πόντους, με τον Περπέρογλου να είχε 12 και τον Μπουρούση να προσθέτει άλλους 11. Ο Κατσικάρης φρόντισε να μοιράσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Επόμενος αντίπαλος για τη “γαλανόλευκη” είναι το Μεξικό. Με νίκη και στο επόμενο παιχνίδι, η Εθνική Ελλάδας τερματίζει πρώτη στον όμιλό της και προκρίνεται στην νοκ άουτ φάση, εκεί όπου θα έχουμε και τα πολλά και σημαντικά με φόντο το Ρίο.

Η αναμέτρηση διεξήχθη σε ένα μισοάδειο στάδιο αλλά δεν απουσίασε η ελληνική κερκίδα από τους Πελαργούς και ανάμεσά τους, όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία που αλιεύσαμε από το συνεργαζόμενο με το ThrakiSportS φωτογραφικό πρακτορείο InTime και ένας “δικός μας”, ο ξανθιώτης φαρμακοποιός Πόλυς Φωτιάδης που φροντίζει να βρίσκεται κοντά σε όλα τα μεγάλα ραντεβού της Εθνικής.