«Ψήνεται» νέα εξαγγελία για την κατασκευή καινούριου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

 

Λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των αθλητικών συλλόγων και των φιλάθλων της Αλεξανδρούπολης ετοιμάζεται να δώσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ένα νέο δημοσίευμα, που έρχεται να προστεθεί βέβαια σε πολλά παρόμοια του όχι και πολύ μακρινού παρελθόντος. Σύμφωνα με αυτό, «η είδηση κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στους αθλητικούς κύκλους της περιοχής και προκαλεί μόνο ενθουσιασμό αφού η Αλεξανδρούπολη είναι η μοναδική πόλη της περιφέρειας ΑΜ-Θ που δεν διαθέτει ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ομάδων και να φιλοξενήσει διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις».

Όπως λοιπόν ανέφεραν στην ιστοσελίδα Alexandroupoli Online αθλητικοί παράγοντες της πόλης, «είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής που θα δώσει πνοή σε πολλά αθλήματα και πιστώνεται στον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και στους συνεργάτες του».

Το δημοσίευμα συμπληρώνει: «Η δέσμευση για το νέο κλειστό γυμναστήριο είχε δοθεί προεκλογικά από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργο Παυλίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τόσο σε συναντήσεις με την διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, όσο και με άλλους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους, σημειώνοντας πως θα πρέπει να γίνει ένα έργο που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες και ανάγκες αθλητικών διοργανώσεων, να είναι σύγχρονο, λειτουργικό και βιώσιμο, χωρίς υπερβολές».

Είχε προηγηθεί, τον Ιανουάριο του 2014, η εξαγγελία του πρώην Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Αρη Γιαννακίδη για δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη, προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ και χωρητικότητας ως και 4.000 θέσεων, η οποία όμως στη συνέχεια χαρακτηρίσθηκε ανεδαφική, καθώς δεν υπήρχαν τα χρήματα. Τότε, άνθρωποι της διοίκησης του Εθνικού εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το υπερβολικά υψηλό κόστος του έργου και τον φόβο τους ότι τόσο μεγάλο ποσό, στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, δύσκολα θα βρεθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Alexandroupoli Online, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, με πιέσεις και μεθοδικότητα εξασφάλισε πρόσφατα ένα σημαντικό κονδύλιο και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει την δημιουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου, που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, είτε στην έκταση του πρώην στρατοπέδου Παρμενίωνα, ή στην περιοχή του νέου κλειστού κολυμβητηρίου (όπου θυμίζουμε ότι προβλεπόταν η κατασκευή νέου κλειστού και στο προηγούμενο σχέδιο).

Σε αναμονή των επίσημων εξαγγελιών λοιπόν για ένα έργο πνοής, που αποτελούσε όνειρο για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης, αφού το υπάρχον κλειστό που κατασκευάσθηκε πριν από 40 περίπου χρόνια, δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης.