Σήκωσε επάξια την σημαία της Ελλάδας και του… Δήμου Ξάνθης ο Μπαμπαχανιάν στο Ευρωπαϊκό!

Στην τρίτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του, και δεύτερο Ευρωπαϊκό, ο Ξανθιώτης πρωταθλητής Ελλάδας στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη Άρμεν Μπαμπαχανιάν που μετείχε με την Ελληνική αποστολή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη στην Ρουμανία.

Ο Ξανθιώτης πρωταθλητής υπο τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού τεχνικού αλλά και δικού του προπονητή στην Ολυμπιακή Φλόγα Θεόδωρου Ηλιάδη κατετάγη 15ος στην Ευρώπη, με αρκετά καλή παρουσία αν και ο ίδιος όπως και ο προπονητής του θα ήθελαν το κάτι παραπάνω. Ο Μπαμπαχανιάν στάθηκε άτυχος στην κλήρωση καθώς βρήκε μπροστά του τον εξαιρετικό Ρώσο Αρτούρ Πετροσιάν οπού ηττήθηκε και αναγκάστηκε στην συνέχεια να παλέψει για ένα καλό πλασάρισμα.

Ο Ξανθιώτης πρωταθλητής αγωνίστηκε στα 55κιλά, έχοντας πάντως την τρίτη καλύτερη επίδοση απο τους Έλληνες Εφήβους που αγωνίστηκαν πίσω απο τους Μιχάλη Ιωσηφίδη που στα 96 κιλά κατετάγη 9ος και τον Κωνσταντίνο Κυπραίο που στα 120κιλά κατετάγη 13ος.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη αξία πάντως και αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός πως όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία στην ομαδική των Ελλήνων αθλητών και προπονητών κατά την διάρκεια των αγώνων ο Ξανθιώτης πρωταθλητής(ακριβώς στην μέση απο τις δύο σημαίες) και ο προπονητής του Θεόδωρος Ηλιάδης( ακριβώς δίπλα στον Μπαμπαχανιάν) πέρα απο την σημαία σήκωσαν και το πανό με το σήμα του Δήμου Ξάνθης που συνέβαλε ώστε να μπορέσει ο Μπαμπαχανιάν να δώσει το παρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βουκουρεστίου.