Οι ραδιοφωνικές αποκαλύψεις των ανθρώπων που φέρνουν την Μπαρτσελόνα στην Θράκη

Για όλους και για όλα μίλησαν στην ραδιοφωνική τους συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και στην εκπομπή “Αθλητικός Παλμός” του Νεκτάριου Αμποβιανίδη οι δύο υπεύθυνοι για καμπς της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα Κώστας Παυλίδης και Φράνκ Φαν Ντερ Πόελ, με αφορμή την έναρξη το πρωί της Δευτέρας στα Πηγάδια της Ξάνθης του πρώτου καμπ της Μπάρτσα στην χώρα μας.

Αρχικά στο ερώτημα για την επιλογή της πόλης της Ξάνθης ο Κώστας Παυλίδης τόνισε: «Η πόλη της Ξάνθης επελέγη κυρίως λόγω των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ στο Le Chalet, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα απο άλλων ομάδων στην Ευρώπη, και είναι και μια πόλη που είναι στο κέντρο περίπου για τις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αλλά κυρίως λόγω των άριστων εγκαταστάσεων στα Πηγάδια που θα είναι ιδανικός για να δουλέψουμε σε υψηλό επίπεδο με τα παιδιά που θα μετέχουν στο καμπ».

Στην συνέχεια ο βελγικής υτπηκοότητας Φράνκ Φαν Ντερ Πόελ, αρμόδιος για την επέκταση των καμπ της Μπάρτσα σχολίασε: «Έχουμε αναλάβει την προώθηση του σχεδίου (project) των “FCBARCELONACAMPS” στην Ελλάδα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, με το δεύτερο να είναι προγραμματισμένο για το 2017, όταν θα δημιουργηθεί η πρώτη ακαδημία της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα. Σε πρώτο στάδιο ενημερώνουμε το κοινό, τις κατά τόπους ακαδημίες και τους γονείς νεαρών παικτών σχετικά με το πλάνο. Έπειτα θα ακολουθήσουν τα προπονητικά camp που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι σε πέντε πόλεις στην Ελλάδα, με πρώτη την Ξάνθη και θα ακολουθήσουν Αθήνα, Πάτρα, Βόλος, Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα λειτουργεί 150 περίπου αντίστοιχα camp σε διάφορες χώρες, ο αριθμός αλλάζει ανάλογα τις απαιτήσεις και το που εστιάζει το project. Τόσο οι νεαροί ποδοσφαιριστές που έρχονται για να δουλέψουν μαζί μας, όσο και οι γονείς και οι υπεύθυνοι των ακαδημιών όπου αγωνίζονται είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τον τρόπο δουλειάς μας και τη μεταξύ μας συνεργασία. Οι παίκτες έρχονται για να μάθουν, να παίξουν και να απολαύσουν την εμπειρία και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μένουν ικανοποιημένες στο τέλος όλες οι πλευρές».

Για τις ικανότητες που θα πρέπει να έχει ένας παίκτης ώστε να κάνει «κλικ» στους ιθύνοντες του καταλανικού συλλόγου, σχολίασε: «Οι ικανότητες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Από την πρώτη ημέρα γίνεται αξιολόγηση των ικανοτήτων από τους προπονητές μας και επικεντρώνονται στους τομείς που υπερτερούν, ώστε να τους αναπτύξουν ακόμη περισσότερο, αλλά και εκεί όπου υστερούν ώστε να βελτιωθούν. Περισσότερο ¨ποντάρουμε¨ στο συνδυασμό της δυναμικότητας στο παιχνίδι που είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και της τεχνικής που είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των παικτών της Μπαρτσελόνα».

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρουπρόσθεσε: «Το επίπεδο είναι πολύ καλό σε πολλές ακαδημίες που έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και έχω δει φανταστικούς παίκτες στις μικρές ηλικίες με λαμπρό μέλλον, στους οποίους με τη δική μας συνεισφορά ίσως τους ανοίξουμε τους ορίζοντες στον τρόπο παιχνιδιού τους».

Όσον αφορά το κόστος συμμετοχής τόνισαν αμφότεροι: «Ξέρουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και τι περνάει ο κόσμος θα ήθελα να γνωρίζετε και εσείς αλλά και ο κόσμος πως η τιμή της συνδρομής είναι η τιμή του κόστους των παροχών που δίνονται στα παιδιά που θα μετέχουν στο καμπ, και να δείτε και στο επίσημο σαιτ της Μπαρτσελόνα ότι είναι η φτηνότερη τιμή σε όλα τα καμπ που πραγματοποιεί η Μπάρτσα ανα τον κόσμο. Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε ένα καμπ να βγάλουμε λεφτά και να φύγουμε, αλλά να έρθουν πολλά παιδιά με το μικρότερο δυνατό κόστος  έτσι ώστε να δουν περισσότεροι τον τρόπο δουλειάς που θέλουμε να φέρουμε στην Ελλάδα, και να είναι αυτά τα καμπ ένας οιωνός για την σχολή που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017».

Στην συνέχεια, οι δύο υπεύθυνοι αυτής της έλευσης της Μπαρτσελόνα στην Θράκη τόνισαν: «Θα πρέπει να βλέπουμε και τις παροχές που δίνονται για αυτό το κόστος, σκεφτείτε ότι σε όλα τα παιδιά θα δίνεται αυθεντική στολή της NIKE ντυμένοι σαν παίκτες της Μπαρτσελόνα από πάνω μέχρι κάτω. Επίσης,  θα έρθουν προπονητές από την “Μασία” για να τους παρακολουθούν και να τους προπονούν. Θα γίνουν ειδικά σεμινάρια για τα παιδιά που θα μετέχουν. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται επίσης και θεωρούμε πολύ σημαντικό τόσο η ασφαλιστική όσο και ιατρική κάλυψη, όπως φυσικά και τα νερά των παιδιών. Επίσης να σημειώσουμε πως θα δοθούν σε όλα τα παιδιά δίπλωμα συμμετοχής που δεν θα είναι απλό δίπλωμα για να το κάνουν τα παιδιά κορνίζα. Όλα τα στοιχεία απο τα παιδιά που θα μετέχουν θα είναι κρατημένα και θα σταλούν στην Βαρκελώνη, και εκτός αυτού, αν οι προπονητές δουν κάποιο παιδί που τους ενδιαφέρει μπορεί να δεχτεί κλήση για δοκιμαστικά στην Ισπανία. Και σίγουρα όταν θα ανοίξει πλέον η σχολή στην Ελλάδα, η επιλογή κατά πολύ μεγάλο βαθμό θα γίνει απο αυτά τα παιδιά που μετέχουν στα καμπ της ομάδας, αρχής γενομένης από αυτό της Ξάνθης».

Για την αντιμετώπιση που είχαν απο τις άλλες Ακαδημίες της περιοχής, ο Κώστας Παυλίδης ανέφερε: «Η αλήθεια είναι οτι τον πρώτο καιρό ο κόσμος εδώ και οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών ήταν πολύ επιφυλακτικοί, και απο κακές προηγούμενες εμπειρίες στην περιοχή, αλλά με τον καιρό αυτό ξεπεράστηκε και πλέον έχουμε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με όλους όσους το επιθυμούν. Άλλωστε όλοι θέλουν να δουν και να μάθουν για τον τρόπου που λειτουργεί ένας σπουδαίος σύλλογος όπως η Μπαρτσελόνα, και νομίζω και στις συνομιλίες μας μαζί τους όταν τους δείξαμε τι είναι αυτό που σχεδιάζουμε τους άρεσε ακόμα περισσότερο».

Στην συνέχεια αναφέρθηκαν στους τέσσερις Ισπανούς προπονητές που θα έρθουν απο την Μασία ειδικά για τα κάμπ στην Ελλάδα, αρχής γενομένης απο αυτό της Ξάνθης και μπορείτε να θυμηθείτε αναλυτικά και στο σχετικό θέμα του ThrakiSportS

Τέλος, σε ερώτημα για το τι θα έλεγαν στα νεαρά παιδιά και στους γονείς τους για να έρθουν στο κάμπ της Μπαρτσελόνα, ο Φράνκ Φαν Ντερ Πόελ τόνισε: «Αυτό που θα τους έλεγα είναι να έρθουν να απολαύσουν την προπόνηση με ένα απο τα μεγαλύτερα κλάμπ, δεν δημιουργούμε λανθασμένες υποσχέσεις, και αν είναι ήδη ποδοσφαιριστές θα τους έλεγα πως θα μάθουν κάτι τελείως διαφορετικό μια ξεχωριστή και διαφορετική εμπειρία σε σχέση με τον τρόπο που δούλευαν μέχρι τώρα. Να ανοίξουν το πεδίο των γνώσεων τους και να δοκιμάσουν να τεστάρουν τις δυνατότητες τους. Επίσης θα ήθελα και οι γονείς αλλά και οι προπονητές των παιδιών να δώσουν το παρών και να παρακολουθούν τον τρόπο που δουλεύει ένα τόσο μεγάλο κλάμπ».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (4 ΙΟΥΛΙΟΥ) ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ