ΕΠΣ Θράκης: Καταργούνται (και επισήμως) η Α1 και Α2 Κατηγορία

 

Ήταν αρχές Σεπτέμβρη όταν το ThrakiSportS γνωστοποιούσε ότι η Ένωση της Ροδόπης αποφάσισε την κατάργηση της Α1 και Α2 Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης και την επανασύσταση της Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ).

Η απόφαση αυτή είχε ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της κλήρωσης των πρωταθλημάτων. Το επανέλαβε όμως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης στην συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τους εκπροσώπους των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Ετσι κι αλλιώς, ο διαχωρισμός σε Α1 και Α2 Κατηγορία είχε μια βάση παλιότερα, που υπήρχαν περισσότερες ομάδες. Πλέον με 32 όλες κι όλες να ξεκινούν πέρυσι στο πρωτάθλημα και άγνωστο πόσες φέτος, δεν είχε νόημα να υπάρχει Α1 και Α2, την στιγμή που δεν υπάρχει καν Γ’ Κατηγορία.

Ετσι πλέον, όπως πλέον επισημάνθηκε ξανά την Παρασκευή, η Α1 από τη νέα σεζόν θα μετονομαστεί σε Α’ Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης, η Α2 σε Β’ Κατηγορία και η σημερινή Β’ ΕΠΣ Θράκης θα αποτελέσει τη νέα Γ’ Κατηγορία.

Θα έχουμε έτσι και κάποια παράδοξα. Οι ομάδες που πέρυσι προβιβάστηκαν από την Β’ Κατηγορία, θα… ξαναπαίξουν φέτος στην Β’ Κατηγορία για παράδειγμα, αλλά η ουσία δεν αλλάζει…