ΕΠΣ Θράκης: Καλό… Οκτώβριο η έναρξη των νέων πρωταθλημάτων, μέσα Σεπτέμβρη το Κύπελλο

 

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης, όπως τουλάχιστον έγινε άτυπα γνωστό κατά την διάρκεια της σύσκεψης που είχε το απόγευμα της Παρασκευής η διοίκηση της Ένωσης με τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Συγκεκριμένα για το Σάββατο 1η Οκτωβρίου προγραμματίζεται η έναρξη της Α’ Κατηγορίας, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι μικρότερες θα ξεκινήσουν δράση το ίδιο Σαββατοκύριακο ή αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, δύο εβδομάδες νωρίτερα θα ξεκινήσει το Κύπελλο ΕΠΣ Θράκης.

Πάντως, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, πλέον δεν υπάρχει βιασύνη για την ολοκλήρωση του μεγάλου πρωταθλήματος αφού δεν πρέπει να δηλωθούν έγκαιρα πρωταθλητές και να διεξαχθούν μπαράζ, καθώς η πρωταθλήτρια θα ανέβει απευθείας στην Γ’ Εθνική.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο πρωτάθλημα ενδέχεται να πάει και μέχρι τέλη Μάη και να μην έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια για να προλάβει να ολοκληρωθεί έγκαιρα, ειδικά στην κορύφωσή του στα πλέι οφ, που όλα δείχνουν πάντως ότι θα διατηρηθούν.