Οι 26 Θρακιώτικες συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων-Παγκορασίδων

 

Σε δύο ομίλους διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α’ (για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 14 και 15 ετών), με τον Βόρειο Όμιλο, που διεκδικούσε και η πόλη της Αλεξανδρούπολης, να φιλοξενείται τελικά στην Καβάλα και στο Δημοτικό Στάδιο ”Ανθή Καραγιάννη”.

Εκεί θα λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες σωματείων από τις Ενώσεις Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Κέρκυρας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.

Αίσθηση αποτελεί η απουσία οποιουδήποτε αθλητή από την Ολυμπιάδα Κομοτηνής, που επί χρόνια αποτελούσε την κυρίαρχη δύναμη στην Θράκη στον στίβο. Πέρυσι για πρώτη φορά έχασε την πρωτοκαθεδρία από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που στην διοργάνωση θα έχει τετραπλή εκπροσώπηση:  τις Κωνσταντίνα Αμπράζη και Ευαγγελία Θεοδοσίου στον ακοντισμό, την Ευθυμία Τσακίρη στη δισκοβολία των παγκορασίδων και το Δημήτρη Ναλμπάντη στα 3000μ. παμπαίδων.

Τέσσερις συμμετοχές έχει και ο ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης. Πρόκειται για την Νικολέτα Κατσαούνη στα 80 μέτρα με εμπόδια παγκορασίδων, την Ιωάννα Παπαπέτρου στα 600 μέτρα και τις Βασιλεία Φίτσιου και Νικολέτα Κατσαούνη στο ύψος των παγκορασίδων.

Ο Πολυνίκης Ορεστιάδας θα λάβει μέρος στους αγώνες με την Αποστολία Τσομπανίδου στα 80μ. παγκορασίδων και τον Γεώργιο Ματζαρίδη στα 300μ. των παμπαίδων.

Μεγάλη συγκριτικά είναι η συμμετοχή για τον ΠΑΣ Ρήσσος Κομοτηνής. Η Βασιλική Λιάπη θα λάβει μέρος στα 80 μέτρα παγκορασίδων, όπου έχουν δηλωθεί και η Βαρβάρα Λιάπη με την Αλεξάνδρα Χατζηπέτρου και την Μαρία Χατζηπέτρου.  Στα αγόρια και στο άλμα επι κοντώ παμπαίδων θα λάβει μέρος ο Χριστόδουλος Βίτσιος.

Από τον Πρωτέα Αλεξανδρούπολης θα δώσουν το ”παρών” στην διοργάνωση της Καβάλας ο Χρήστος Κανοτζιάν στη δισκοβολία, ο Μιχάλης Παρσαλίδης στα 3000μ., ο Χρήστος Κωνσταντινίδης στο ακόντιο παμπαίδων, ενώ στις παγκορασίδες θα αγωνιστούν η Ραφαηλία Τσιαρδάκα στο άλμα επί κοντώ, η Ιωάννα Καλομπρατσίδου στο άλμα εις μήκος και η Βάγια Πεταλωτή στη δισκοβολία.

Για τον νεοσύστατο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής θα έχουμε στο σύνθετο αγώνισμα του πεντάθλου την Γεωργία Ζάχου και στα 600 μέτρα την Μπαχάρ Καρά Σαλή Αμέτ.

Τέλος, στο ΑΠΣ Διομήδη Βιστωνίδας έχουμε συμμετοχές στα 80 μέτρα παμπαίδων με τους Κωνσταντίνο Τουρατζίδη και Ιωάννη Δήμου, στην σφαίρα τον Ιωάννη Δομάση και στα δύο χιλιόμετρα την Χρυσούλα Βασιλειάδου.