Ο απολογισμός των δασκάλων Ξάνθης και Έβρου στα 19α “Ακριτίδεια”

Ολοκληρώθηκε στην Χαλκίδα το 19ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εκπαιδευτικών Ελλάδας, που είναι πιο ευρέως γνωστά ως “Ακριτίδεια”, οπού στην τελική φάση είχαμε διπλή Θρακιώτικη εκπροσώπηση καθώς στα τελικά μετείχαν οι δάσκαλοι Ξάνθης και Έβρου.

Οι δάσκαλοι της Ξάνθης(κεντρική φωτο) είχαν εξαιρετική παρουσία διαθέτοντας μαζί με Ιωάννινα και Χαλκίδα την καλύτερη επίθεση των ομίλων με 10 τέρματα, και με απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα πέρασαν απο τον όμιλο ως δεύτεροι με 7 βαθμούς. Οι Ξανθιώτες επικράτησαν με 4-0 επί της Κοζάνης και 3-0 επί της Βέροιας, αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 3-3 με τους δάσκαλους της Καβάλας και ηττήθηκαν με 1-0 απο τα Ιωάννινα. Στα προημιτελικά οι Ξανθιώτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα Τρίκαλα, στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες χωρίς σκορ με την πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι οπού οι Θεσσαλοί ήταν πιο εύστοχοι κερδίζοντας με 5-3, αξίζει να σημειώσουμε πως τα Τρίκαλα που κέρδισαν την Ξάνθη τόσο δύσκολα ήταν αυτοί που αναδείχτηκαν νικητές της διοργάνωσης.

daskaloi evrouΟι δάσκαλοι του Έβρου(φωτο αριστερα) ήταν άτυχοι καθώς αποκλείστηκαν σε τριπλή ισοβαθμία στον όμιλο, καθώς ισοβάθμησαν με Κύπρο και Άρτα έχοντας και οι τρεις 6 βαθμούς. Οι Εβρίτες δάσκαλοι κέρδισαν με 1-0 την Άρτα και 4-0 την Πιερία, ενώ ηττήθηκαν με 3-0 απο την Κύπρο. Αυτή η ήττα αποδείχτηκε κομβική καθώς οι Κύπριοι ηττήθηκαν με 1-0 απο την Άρτα και έτσι στην ισοβαθμία των τριών είχαν το πλεονέκτημα στην διαφορά των τερμάτων.

Όσον αφορά την διοργάνωση Κυπελλούχος αναδείχτηκε η ομάδα των Τρικάλων που κέρδισε με 3-1 την Χαλκίδα, ενώ τρίτη αναδείχτηκε η ομάδα της Κύπρου που κέρδισε μετά απο κλήρωση την ομάδα των Ιωαννίνων που είχε θέμα με πολλούς τραυματισμούς και δεν μπορούσε να αγωνιστεί.