Το σχόλιο του κορυφαίου θρακιώτη κολυμβητή για το νέο μεγάλο ρεκόρ του Μάικλ Φελπς

 

Πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία αποδείχτηκε ο Μάικλ Φελπς. Ο σπουδαίος κολυμβητής πήρε άνετα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός που θα αγωνιστεί στην κορυφαία αθλητική γιορτή για πέμπτη φορά.

Ο Φελπς έπεσε στα 200μ. πεταλούδα και στα πρώτα 100μ. ήταν σε χρόνο για παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό. Βέβαια με 1:54.84 τερμάτισε στην πρώτη θέση. Τη δεύτερη θέση που επίσης έδινε εισιτήριο για τους Αγώνες του Ρίο, πήρε ο έμπειρος Τομ Σιλντς κάνοντας 1:55.81.

«Το γεγονός ότι κατάφερα να προκριθώ για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες σημαίνει πολλά για εμένα. Θεωρώ ότι σε 20 χρόνια από τώρα θα είμαι χαρούμενος που πήρα την απόφαση να επιστρέψω. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που έκανα τον καλύτερο χρόνο. Συγκεκριμένα, από το 2009. Σίγουρα θα ήθελα να το κάνω πριν αποσυρθώ» είπε μεταξύ άλλων ο Μάικλ Φελπς.

Η είδηση αποτέλεσε το κύριο θέμα της παγκόσμιας αθλητικής επικαιρότητας το τελευταίο 24ωρο, κυρίως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Δεν έιμεινε όμως ασχολίαστη και από τον κορυφαίο θρακιώτη κολυμβητή, τον Χρήστο Κατραντζή που έναν μηνα πριν μπει στο αεροπλάνο για το Ρίο εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Φελπς στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

«Happy B-day and thumbs up for the greatest athlete of all time!!!»  /  «Ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών», έγραψε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κατραντζής…