Μπήκε Ιούλιος και έληξαν τα συμβόλαια! Οι 21 παίκτες που ΔΕΝ ανήκουν πια στον Πανθρακικό

 

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε και με την έλευση του Ιουλίου, έληξαν και τυπικά τα συμβόλαια που είχαν οι διάφοροι ποδοσφαιριστές με τις ομάδες τους μέχρι και το καλοκαίρι του 2016. Όσοι δεν ανανέωσαν, είναι πλέον ελεύθεροι να διαπραγματευθούν το μέλλον τους.

Για την ΠΑΕ Πανθρακικός όμως, αυτό σημαίνει… τέλος εποχής, αφού στις 30/6/2016 έληξαν 21 συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Έχουμε και λέμε:

1.  Γιώργος Αθανασιάδης
2.  Στέλιος Ηλιάδης
3.  Αντώνης Λαδάκης      
4.  Ροτζέριο Μάρτινς
5.  Χρήστος Μελίσσης
6.  Αλφρέδο Μεχία

7.  Ντενίζ Μπαϊκαρά   
8.  Ίγκορ Ντε Σόουζα
9.  Νικολά Ντιγκινί
10.  Θανάσης Παπαγεωργίου 
11.  Σταύρος Πεταυράκης
12.  Γιάννης Ποτουρίδης
13.  Κωνσταντίνος Ρίζος – Ζδράβος

14.  Άλμπερτ Ρούσσος
15.  Χρήστος Τζάνης
16.  Αντώνης Τσιάρας
17.  Γιώργος Φωτάκης
18.  Φρανθίσκο Χαβίτο

19.  Δημήτρης Χασομέρης
20.  Γιάννης Χρήστου 

21.  Θεοχάρης Ψάλτης

Από αυτά ήδη ξέρουμε ότι ο Αθανασιάδης πήγε στον Αστέρα Τρίπολης, ο Μελίσσης στην Βέροια, ο Ντιγκινί στον Ατρόμητο, ο Παπαγεωργίου στην Ξάνθη και ο Δημήτρης Χασομέρης, που ήταν και ο μόνος Κομοτηναίος της ομάδας και από πολλούς χαρακτηριζόταν ως ο πιο σίγουρος για να παραμείνει, ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα Τρίκαλα.

Η ομάδα ως γνωστόν δεν διαθέτει αδειοδότηση, αλλά αυτό αφορά την Super League και όχι την Football League. Αν ωστόσο στραβώσει το πράγμα και η ομάδα δεν πάρει αδειοδότηση ούτε για την Β’ Εθνική, τότε θα υπάρξει ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα. Η έλευση της 30ης Ιουνίου χωρίς την ανακοίνωση ανανέωσης κάποιου συμβολαίου, σημαίνει πως ό,τι γίνει από  εδώ και στο εξής θεωρείται ως μεταγραφή. Και χωρίς αδειοδότηση, επιτρέπεται μόνο μία για παίκτες άνω των 23 ετών (και δύο ανανεώσεις, που δεν μπορούν πλέον να γίνουν).

Βέβαια, επαναλαμβάνουμε ότι εκτιμάται πως «η ΠΑΕ Πανθρακικός μόνο αν η ίδια δεν θελήσει, δεν θα εξασφαλίσει αδειοδότηση για την Football league», όπως σχολιάζει άνθρωπος που γνωρίζει για τα των αδειοδοτήσεων. Ωστόσο αυτή η καθυστέρηση στην οποιαδήποτε ανακοίνωση, πέραν του ότι ο Κώστας Ανυφαντάκης θα είναι ο προπονητής της νέας σεζόν, δημιουργεί εύλογες απορίες και αυξάνει την ανησυχία των κομοτηναίων φιλάθλων.

Έτσι κι αλλιώς, με 21 συμβόλαια να λήγουν, θα γινόταν μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ. Ωστόσο αυτή τη στιγμή κανείς από τους 21 προαναφερθέντες παίκτες δεν ανήκει στην ομάδα της Κομοτηνής. Όλοι είναι ελεύθεροι να διαπραγματευθούν να πάνε όπου θέλουν χωρίς ο Πανθρακικός να μπορεί να διεκδικήσει το παραμικρό όφελος από τις όποιες μεταγραφές τους. Την ίδια στιγμή, με την μεταγραφή – βόμβα του Χασομέρη στα Τρίκαλα, του μόνο ντόπιου παίκτη που διέθετε η ομάδα, έγινε αντιληπτό ότι κανείς δεν θεωρείται δεδομένος.

Ήδη άλλωστε, όπως προαναφέρθηκε, πέντε έχουν ήδη υπογράψει αλλού. Και οι υπόλοιποι εξετάζουν προσεκτικά τις προτάσεις που έχουν και είναι φανερό ότι δεν είναι η πρώτη τους επιλογή η παραμονή στην Κομοτηνή. Μάλλον το αντίθετο…