Στην Ιταλία το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του Ταμουρίδη ενόψει Ρίο

Για το Λιβίνιο της Ιταλίας αναχώρησε την Τετάρτη ο τιμ μάνατζερ του Θράκα Ιππέα Γιάννης Ταμουρίδης προκειμένου να συμμετάσχει σε καμπ υψομέτρου.

Σε ύψος άνω των 1870μ. θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες η προετοιμασία του θεσσαλονικιού αθλητή. Ο πρωταθλητής Ελλάδα σε αντοχή και ατομική χρονομέτρηση αναχώρησε για το Λιβίνιο της Ιταλίας προκειμένου να πάρει μέρος σε προπονητικό καμπ με αθλητές της Synergy Baku.

Το Λιβίνιο βρίσκεται στην περιοχή της Λομβαρδίας, στις ιταλικές Άλπεις, ακριβώς δίπλα στα σύνορα με την Ελβετία. Οι καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουν οι αθλητές στα βουνά θα απέχουν πολύ από εκείνες που επικρατούν στη νότια Ευρώπη και αυτό θα τους βοηθήσει στο να γίνει πιο εύκολα η προετοιμασία.

Τις ίδιες ημέρες θα βρίσκεται στο Λιβίνιο και γκρουπ αθλητών της Τίνκοφ που θα ετοιμάζονται για το δεύτερο μισό της σεζόν. Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του Ταμουρίδη πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 36χρονος ποδηλάτης θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 11 Ιουλίου και χωρίς να προλάβει να πάρει ανάσα θα αναχωρήσει για την Κίνα ώστε να συμμετάσχει στον Γύρο της Τσινχάι. Στον συγκεκριμένο αγώνα θα τρέξει μόνο την πρώτη εβδομάδα καθώς μετά θα επιστρέψει στη χώρα μας για να ετοιμάσει βαλίτσες για το Ρίο.