Τα Εβριτάκια που κέρδισαν μετάλλια και γνώρισαν τους αδερφούς Αντετοκούμπο!!!

 

Την ευκαιρία να γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν με τους αδερφούς Αντετοκούμπο είχαν ο αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ Κότινος Αλεξανδρούπολης Θάνος Ταλιαντζής και ο μικρότερος αδερφός του, κατά την ανάπαυλα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης ΑμεΑ «Καλλιπάτειρα 2016», που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών.

Ο αθλητής του Κότινου μάλιστα έγραψε ιστορία, καθώς παρότι ήταν ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής που συμμετείχε στο πρωτάθλημα, κατάφερε να κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ), καταρρίπτοντας μάλιστα τα προηγούμενα πανελλήνια ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο ανδρών, κατηγορία S8 (Y10-12), με 1:51.78 και στα 50μ. ύπτιο, με 1:44.41.

Στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, λίγα μέτρα πιο μακριά από το κλειστό κολυμβητήριο, βρίσκονταν οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο για την προπόνηση της Εθνικής Ανδρών Μπάσκετ, πριν αυτή αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη και το φιλικό που έδωσε με την Τουρκία, το οποίο κέρδισε με 70-75. Έτσι δεν αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν με τον νεαρό πανελληνιονίκη στην κολύμβηση ΑμεΑ και τον αδερφό του.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ανδρών την Τρίτη έχασε στο Βελιγράδι από τη Σερβία με 91-76, στο τελευταίο της φιλικό πριν το Προολυμπιακό Τουρνουά που ξεκινά τη Δευτέρα. Η Εθνική Ανδρών παίρνει μέρος στον όμιλο που θα γίνει στο Τορίνο και στους δύο πρώτους αγώνες να αντιμετωπίζει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 19:00 το Ιράν και την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 19:00 το Μεξικό.

Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι η οικογένεια Ταλιαντζή μπορεί να έχει στις τάξεις της έναν πρωταθλητή της κολύμβησης αλλά κατά βάση είναι μπασκετική οικογένεια, αφού ο μπαμπάς Γρηγόρης είναι προπονητής στο τμήμα μπάσκετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.